Enola Holmes – surprinzătoarea soră mai mică a lui Sherlock

Astăzi vă invit să luați o pauză de la citit și vă propun un film din universul Sherlock Holmes, dar de această dată personajul principal fiind Enola Holmes, sora celebrului detectiv.

Sinopsis:

„În anul 1884, Anglia este o lume în pragul schimbării. În dimineața zilei în care urmează să împlinească 16 ani, Enola Holmes (Millie Bobby Brown) descoperă că mama ei (Helena Bonham Carter) a dispărut, lăsând în urma o mulțime de cadouri, dar niciun indiciu referitor la destinația sau motivul plecării.

După o copilărie nonconformistă, Enola se trezește deodată în grija fraților ei, Sherlock (Henry Cavill) și Mycroft (Sam Claflin), amândoi hotărâți să o trimită la un școală pentru tinere domnișoare manierate. Refuzând să se supună dorinței celor doi, Enola fuge la Londra pentru a-și căuta mama.

De-a lungul călătoriei, ajunge să fie implicată într-un mister care are legătură cu un tânăr lord (Louis Partridge) fugit de acasă și devine ea însăși o superdetectivă, depășindu-și celebrul frate, pe măsură ce descoperă o conspirație care amenință să schimbe cursul istoriei.

Bazat pe îndrăgita serie de cărți semnată de Nancy Springer, ENOLA HOLMES este un film de mister și aventură, în care cel mai mare detectiv al lumii își întâlnește cel mai aprig competitor: propria soră adolescentă. Zarurile au fost aruncate!”

Recenzie:

Sunt sigură că oricine a auzit măcar odată de faimosul detectiv Sherlock Holmes din cărțile scrise de Sir Arthur Conan Doyle ori din filmele sau serialele care au fost produse de-a lungul timpului.

Ei bine, filmul „Enola Holmes” are la bază romanul scriitoarei Nancy Springer, iar în prim plan este un personaj poate la fel de interesant care îi seamănă din multe priviri marelui Sherlock. Faceți cunoștință cu sora lui mai mică: Enola Holmes.

Totodată din poveste nu lipsește nici fratele lor mai mare, Mycroft Holmes iar împreună formează acea familie disfuncțională în care misterul și rezolvarea puzzle-urilor este ceva natural.

Este foarte amuzant modul prin care Enola discută în mod aproape frecvent cu camera, ca și când se adresează către telespectatori și în același timp are și rolul de povestitor. Datorită acestei comunicări aflăm mult mai ușor ceea ce gândește Enola în majoritate situațiilor.

Încă din primele clipe ale filmului, Enola ne face o scurtă introducere a copilarilei sale alături de frății ei: Sherlock și Mycroft și cum drumurile acestora s-au despărțit când Enola era încă mică, frații săi plecând de acasă.

De asemenea aflăm cum Enola a rămas alături de mama ei, la reședința Holmes și cum aceasta s-a ocupat îndeaproape de educația ei, învățând-o de mică, trucuri și rezolvarea puzzle-urilor – preferatul mamei fiind cel al literelor și al cuvintelor.

În ziua în care Enola împlinește vârsta de 16 ani, mama ei dispare de acasă lăsând în urma sa mici indicii pe care Enola trebuie să le descopere. Dispariția mamei îi va aduce pe frații Enolei acasă, aceștia fiind porniți să o trimită la o școală, dar și să descopere ce s-a întâmplat cu mama lor.

Cu gândul că ea nu va pune niciodată piciorul într-o școală de fete, Enola decide să urmeze indiciile lăsate și să plece fără a avea consimțământul fraților ei către Londra unde speră că își va regăsi mama.

În tren Enola va cunoaște un băiat, pe numele lui, lord Tewksbury. Acesta încearcă să fugă de propriul lui destin, fără să aibă vreo idee că soarta are alte planuri în privința lui și a Enolei.

Dar până la Londra e cale lungă și aventura d-abia începe.

Un film de aventură, cu o acțiune continuă, care nu te lasă să te plictisești, „Enola Holmes” este plin de mistere care abia așteaptă să le descoperi. Puzzle-urile sunt un deliciu atât pentru personaje cât și pentru telespectatori. Acest gen de film te face să-l urmărești cu plăcere și să empatizezi cu toate personajele.

 

Vă recomand cu drag filmul și sper să vă placă cel puțin la fel de mult cum mi-a plăcut și mie.

Vizionare plăcută!

 

 

Lasă un răspuns