Recenzie „Unpregnant – O călătorie cu surprize” de Jenni Hendrinks, Ted Caplan

„Era momentul să aflu: oare coșmarul meu se termina sau tocmai începea? […] Am scotocit în rucsac, am dat de pixurile goale și de creioanele rupte de pe fundul acestuia, și am găsit ce ascunsesem acolo. M-am așezat la loc și am studiat obiectul din mâna mea. Părea mai greu decât îmi aminteam. Citisem instrucțiunile aseară, apoi când mă trezisem. Și, din nou, după micul dejun. Eram o elevă bună. Dar acum, când venise momentul, am simțit un nod de panică în gât. Dacă ratam bețigașul? Dacă greșeam? N-aveam decât unul singur și nu-mi puteam permite să-l stric. Am inspirat profund. Aveam note mari, eram membră în Societatea Națională de Integritate și, din toamnă, urma să merg la Universitatea Brown. Eram perfect capabilă să fac pipi pe un băț.”

Veronica pare să aibă viața ideală. Este în ultimul an de liceu, notele ei sunt perfecte, are cele mai bune trei prietene, o relație de trei ani cu un băiat, care o iubește necondiționat și are foarte multe șanse de a deveni șefă de promoție. Aaa.. și să nu uităm că a fost acceptată la Universitatea Brown. Totul este perfect și nu pare că ceva poate să-i destrame reputația de elev model. Până când menstruația îi întârzie. Și totul trece de la perfect la panică.

Fură un test de sarcină de la sora ei mai mare și îl ia la școală cu ea. Până la urmă se ascunde în baia fetelor pentru a-și aduna gândurile și a face testul. Așteptarea o ucide până când observă acele două linii roz care apar în test. Panica și confuzia se instalează în sufletul ei. Nu înțelege cum este posibil să fie gravidă, știind că mereu s-a protejat. Totuși știa ce trebuie să facă, acum avea ceva de căutat.

După multe gânduri și emoții, ea ajunge la o decizie. Trebuie să facă avort. Dar, pentru că nimic în viață nu este ușor, cel mai apropiat loc unde putea să facă această intervenție fără acordul părinților este tocmai în Albuquerque, New Mexico. La 1500 km distanță de casă! Da, ați înțeles bine. Trebuie de asemenea să găsească o modalitate de a ajunge acolo și să se întoarcă fără ca nimeni să afle sau să bănuiască ceva. Și îi mai trebuie și … bani. Nimic mai simplu, nu?

Cine ar putea să o ajute astfel încât nimeni să nu afle și să ducă bârfa la școală sau acasă și să-i afecteze reputația de elev perfect? Salvarea vine de unde se așteaptă mai puțin. O veche prietenă, ar putea fi răspunsul la toate întrebările: Bailey.

Condusul de paisprezece ore ar trebui să meargă fără probleme dar se dovedește a fi mai greu decât și-a imaginat. Obstacolele de pe drum nu încetează să apară. Pot să vă spun că sunt foarte multe. Vor reuși cele două să ajungă la timp? Sau Kevin, iubitul nebun și obsesiv al Veronicăi o să se amestece la nesfârșit în planurile lor?

Această carte chiar dacă se învârte în jurul unui subiect destul de serios și controversat, are și părțile ei bune și amuzante. Povestea s-a concentrat mai mult pe prietenie și cât de important este să ai o prietenă cu adevărat bună.

Datorită acestei călătorii, fetele participă la o aventură care le va schimba viață: Veronica înțelege că până în acel moment a fost mereu oarbă față de realitate, preferând să creadă în superficialitatea de zi cu zi, iar Bailey profită de acesta ocazie pentru a remedia o legătură veche, deschizându-și inima către o aventură care îi va aduce multă bucurie, dar și durere.

Atât am avut să vă spun despre carte, dacă vreți să aflați și voi aventura celor două fete, toate peripețiile prin care trec și cum se termină cartea va îndemn să o citiți.

P.S. Mi-a plăcut foarte mult finalul.
P.P.S. Această carte are deja o ecranizare. Din câte știu a apărut pe 10 Septembrie 2020 pe HBOMAX. Vă las mai jos un poster drăguț și un trailer.

Lasă un răspuns