Recenzie „De fiecare dată pentru totdeauna” de Justin A. Reynolds

Jack King este regele „aproape că”: aproape șef de promoție, aproape acceptat într-o echipă sportivă, ba chiar aproape să cucerească pe fata visurilor sale.

Când Jack și Kate fac cunoștință la o petrecere, aceștia se împrietenesc pe loc. Kate este studentă la Whittier, universitatea la care speră și Jack să meargă după absolvirea liceului. Kate nu este ca oricare altă fată pe care a cunoscut-o în trecut. Este deșteaptă, amuzantă dar și intrigantă, iar Jack își dă seama că e pe cale să se îndrăgostească până peste urechi.

În curând, cei doi ajung să-și petreacă timpul împreună aproape zilnic, descoperind lucruri frumoase unul despre celălalt, de asemenea Kate ajunge să-i cunoască pe părinții și pe cei mai buni prieteni ai lui Jack, Franny și Jill. Ba chiar îți fac planuri mari pentru balul de absolvire.

Până acum pare o poveste de dragoste foarte frumoasă, nu?

Ei bine, lucrurile se complică … iar când se așteaptă mai puțin, Jack se trezește în situația în care Kate … moare (credeți-mă, nu este un spoiler). Și se pare că acesta este sfârșitul poveștii lui Jack și Kate.

Dar nu este!

Jack este dus înapoi în timp, la început, la aceeași petrecere în care a început totul, astfel încât să poată retrăi acele patru luni pe care le-a petrecut alături de Kate. Jack nu-și poate explica cum este posibil dar crede că poate aceasta este a doua lui șansă de a preveni moartea lui Kate și de a o salva. Cu toate acestea, acțiunile au consecințe și Jack învață acest lucru pe pielea lui.

Jack King este eroul perfect dar imperfect. Adesea, el este frustrat, deoarece ia în mod constant nu cele mai bune și sigure decizii. Aceste decizii l-au condus, în general, pe Jack pe o cale tumultuoasă de fiecare dată când încearcă să o salveze pe Kate. Sunt situații care merg complet greșit, iar lui Jack îi este imposibil să o salveze pe Kate. În același timp, resetarea celor patru luni este descurajantă și frustrantă.

Jack este forța vie a acestui roman – este amuzant, îi pasă, protejează, dar face și greșeli. Este realist și un bun povestitor. Am râs, am plâns, dar am trăit povestea alături de el. Am văzut cât de mult a învățat din fiecare buclă și cât de departe poate să meargă pentru a o salva pe Kate, dar în același timp, am văzut și vinovăția pe care a simțit-o față de familia și prietenii săi în timp ce îi dezamăgea cu fiecare decizie pe care o lua.

Cu toate acestea, cartea are momente minunate care te fac să meditezi la alegerile pe care le faci în viață. Te face să te gândești că niciodată nu trebuie să renunți la ceea ce îți propui și că ascunderea unor lucruri/fapte față de cei dragi cu gândul de a-i proteja poate să ajungă doar să-i rănească și mai mult.

Povestea este compusă din cinci dintre șansele pe care Jack le primește. Deoarece retrăirea acelorași evenimente din nou și din nou are potențialul de a fi obositoare, autorul folosește o tactică strălucitoare în ceea ce privește structura cărții. Capitolele sunt scurte pentru a face lectura mult mai ușoară și chiar dacă retrăim aceleași întâmplări, acțiunile și dialogurile sunt ușor schimbate. Iar acest lucru mi-a plăcut mult. Un alt aspect drăguț: titlurile capitolelor au un umor fantastic.

Din păcate nu există o explicație cu privire la modul în care Jack călătorește în timp sau de ce bucla începe și se oprește în acele momente cheie. Însă la început cărții, ni se oferă o mică descriere a ceea ce simte Jack în corpul său atunci când suferă o călătorie în timp, dar doar atât. Totuși nu m-a deranjat foarte mult această lipsă.

„De fiecare dată pentru totdeauna” este un roman despre alegerile pe care le facem, despre oamenii pe care îi alegem lângă noi și despre sacrificiile pe care le facem pentru dragoste.

Acestea fiind spune, dacă sunteți curioși să aflați ce se întâmplă cu povestea de iubire și dacă Jack va reuși până la urmă să o salveze pe Kate și să iasă din buclă, vă invit să citiți cartea.

Cartea „De fiecare dată pentru totdeauna” este scrisă de Justin A. Reynolds, are 412 pagini și a apărut la editura Epica.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns