Recenzie „Majestique” de Bianca Sol

În călătoria mea ca și cititor am avut parte de tot felul de aventuri. Am trăit sute de vieți alături de personajele întâlnite. Datorită lor am descoperit locuri și povești pe care nu le credeam posibile. Așa am realizat că imaginația unor autori nu are limite. Și că într-un fel sau altul fiecare și-a lăsat amprenta asupra mea. Ai șansa să descoperi cărți care te farmecă atât de mult (prin modul în care sunt scrise, prin acțiunea lor, ba chiar prin personajele schițate) încât nu le poți lăsa din mână până nu afli cum se termină.

Ei bine, astăzi aș vrea să vă vorbesc despre o astfel de poveste, plină de acțiune și suspans, pe care autoarea Bianca Sol a reușit să o creeze în cartea „Majestique”.

Acțiunea începe cum nu se putea mai bine. Suntem prezenți la cursa de Formula 1 pentru marele premiu al Principatului Monaco. Aici facem cunoștință cu Eros di Angeli. Geniu recunoscut la nivel mondial datorită realizărilor din domeniul Hi-Tech, unicul moștenitor al unei averi impresionante.

Aflase de curând că devenise proprietarul unei echipe de Formula 1, părinții lui reușind să-l surprindă cu ineditul cadou chiar de ziua sa de naștere. Împlinea treizeci de ani și pentru prima dată încălcase tradiția. Își dorise ceva diferit – așa își motivase decizia de a nu-și sărbătorii aniversarea în Milano, orașul sau natal.

Evitase să spună familiei că ajunsese atât de obsedat de marea sa descoperire, pe care o ținea secretă, încât intenționa să-și serbeze în laborator schimbarea prefixului.

Totuși la insistențele verișorului său, Eros acceptă ca astăzi, de ziua lui, să-și dea răgaz și să se destindă puțin. Chiar dacă nu se afla în dispoziția necesară pentru a se bucura de spectacol, gândurile fugindu-i tot la proiectul pe care-l avea de finalizat.

„Descoperirea pe care Eros di Angeli o făcuse avea să schimbe destinul întregii omeniri. Viitorul se afla în mâinile lui, motiv pentru care trebuia să-și joace inteligent cărțile.”

Atunci când în viața lui Eros își face apariția misterioasa şi seducătoarea Angelina Alexandrova, totul pare că scapă de sub control. Fără vreun avertisment, ordinea și liniștea din viața lui Eros dispar subit.

Astfel, orbit de aparențele înșelătoare, află mult prea târziu că i-a fost furată cea mai de preț descoperire: Psyche, inteligența artificială cu capacități de autodezvoltare.

O întreagă aventură începe. Plecat în recuperarea ei, Eros se găsește prins într-o cursă periculoasă contra cronometru, în care ajunge să cunoască secrete bine păzite, care pun în pericol soarta întregii omeniri. Ce se va întâmpla când va trebui să o confrunte pe însăși Angelina?

Vom asista la nenumăratele încercări prin care Eros trece pentru a ajunge la Psyche. Prin acestea se numără: trădări, lupte, furturi, spionaj și multe multe altele.

Cartea abundă de acțiune și de întorsături de situație. Suspansul și surprizele nu contenesc să apară. Totul este alert, ceea ce mi-a plăcut deoarece nu m-am pierdut în detalii. Avem elemente de istorie, conspirație și tehnologie care se îmbină atât de bine încât par incredibil de reale.

Chiar și atunci când micile elemente de science fiction au fost adăugate acțiunii, autoarea a știut să scrie în așa fel încât, tu ca cititor, să înțelegi și să-ți imaginezi mai bine ceea ce se petrece.

Pentru ultimele 100 de pagini nu am termen de descriere (în sensul bun al cuvintelor). Povestea luând o amploare mult mai mare. Direcția în care se îndreaptă sfârșitul cărții m-a lăsat fără cuvinte. Sunt foarte multe informații pe care trebuie să le asimilezi și să ții le imaginezi, dar autoarea are grijă să le îmbrace în așa fel încât să le înțelegi mai bine.

„Majestique” este un roman original, fără termen de comparație! Am doar cuvinte de laudă pentru autoare și în același timp îi mulțumesc pentru că mi-a oferit oportunitatea de a-i citi cartea.

Un alt element care m-a fermecat, a fost coperta cărții. Este SU-PER-BĂ!

Dacă sunteți curioși cum se va sfârși povestea și dacă Eros o va recupera până la urmă pe Psyche, vă invit să citiți cartea. Pregătiți-vă să vă îmbarcați într-o aventură cum nu ați mai întâlnit până acum!

Cartea „Majestique” este scrisă de autoarea Bianca Sol, are 340 de pagini și a apărut la editura Brumar. O puteți comanda de aici.

P.S. În premieră pentru această recenzie, autoarea mi-a oferit portretele celor două personaje principale din carte. Sper să vă placă la fel de mult cât mi-au plăcut și mie.

Lectură plăcută!

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns