Recenzie „Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate” de Paul Pufan

„Mistuind bariera timpului, dorința se transformă în pasiune, iar cunoașterea devine durere.”

Suntem în anul 2051 pe străzile din zona Museumpark, Rotterdam. O zonă binecuvântată cu multe galerii interesante, unde ne oprim asupra unui muzeu de pictură modernă. Aici îl întâlnim pe James Turner, un bărbat de aproximativ 30 de ani. Acesta este îngândurat și afișează un aer neglijent: este obosit, încercănat și neras de vreo două săptămâni.

Dacă i-ar fi zis cineva, în urmă cu un an, că va încerca să fure un tablou, nu ar fi crezut nici în ruptul capului; dar, în ultimele șase luni, încă din momentul descoperirii acestui desen, mintea i s-a înnourat, iar sufletul i-a fost treptat frânt de spiritul zdrobitor al picturii. Probabil, se defectase mental sau își oprise complet creierul, fiind acaparat de defecțiunile inimii. Altfel nu își putea explica pasiunea care îi ardea în suflet.

Acțiunea se mută apoi în timpul zilelor noastre. Aici intrăm cu asalt în inima familiei Lincoln și facem cunoștință cu cei doi soți.

Ashley, o femeie frumoasă dar și extrem de inteligentă, în vârstă de 30 de ani, cu un corp zvelt, părul negru și lung, mereu aranjat, ochii verzi în care te puteai pierde cu ușurință. O femeie puternică ce putea îndura multe situații, dar cu un suflet trist și încercat.

Nathaniel, un om de afaceri, în vârstă de 37 de ani, extrem de sexy, cu o privire săgetătoare și carismatică, cu păr șaten deschis, perfect aranjat, mai tot timpul la costum, genul de om care s-ar fi simțit interior dezechilibrat dacă nu și-ar fi luat butonii potriviți la cămașă sau dacă nu simțea că ar putea avea o prezență plăcută în ochii majorității.

Un cuplu perfect și invidiat de cei ce-l priveau din exterior; dar dacă facem o analiză mai amănunțită descoperim că de fapt cei doi sunt legați într-un mariaj eșuat, plin de secrete și manipulări.

Aflăm că Ashley a fost șantajată și silită să se căsătorească cu Nathaniel, acesta amenințând că va divulga secretul ei cel mai întunecat. Renunțase la studii pentru a se muta în Marea Britanie împreună cu Nate, astfel fiind izolată de familie. Așa se face că personajul nostru principal duce o viață pe care nu și-o dorește, lângă o persoană pe care o urăște. Chiar dacă soțul ei îi oferă posibilitatea de a deveni „o doamnă elegantă cu principii”, Nate nu-i oferă libertatea de a face lucrurile ce-i aduceau cândva plăcere. Singurul ei suport moral venind din partea prietenei sale, Kalliste.

Dar și așa …

Contempla adesea ceea ce ar fi putut să fie în prezent dacă nu ar fi fost manipulată. Își cunoștea potențialul intelectual și adesea o durea că zace latent în interiorul ei. Era o femeie puternică ce îndura multe: un soț nemernic, un trecut traumatic, un prezent încătușat, o societate care o putea cataloga greșit și imposibilitatea de a se confesa întru-totul prietenei sale de suflet.

Pentru că relația dintre Ashley și Nathaniel nu are la bază niciun element fundamental de iubire, aceasta își găsește alinarea și fericirea în brațele cumnatului său, Mark Lincoln.

Mark avea musculatura ceva mai dezvoltată față de fratele său. În plus, trupul îi era învăluit în umbre misterioase care îi întunecau anumite laturi într-un mod atrăgător, în timp ce Nate avea aerul unui fost fotomodel care părea că încă merge la sală. În pofida celor 185 de cm, Mark dădea impresia că are aproape doi metri înălțime, iar înfățișarea lui era mult mai masculină, cu părul de un brunet plăcut, care emana sănătate, ochii de un albastru închis, că al lacurilor de munte, și sprâncenele bine trasate, dar rebele.

Deși frați, cei doi erau cât se poate de diferiți. Dacă Nate, era un om de afaceri, plin de idei inovative, care ducea mai departe afacerile familiei, Mark era un artist, un suflet nonconformist și visător, ceea ce atrăgea după sine și antipatia fratelui său mai mare.

Cu toate că Mark are iubită, acesta împreună cu Ashley trăiesc o adevărată poveste de dragoste interzisă.

Sărutările lui i se păreau a fi clipe nesfârșite de pasiune, nețărmurite de orice lege umană, amplificate de senzualitatea moral subiectivă emanată de contopirea lor. Cum de reușea să-i facă mereu asta?

Acest decor nu cred că se putea lipsi de un personaj vanitos și plin de sine cum este Julia-Jane (J.J.), prietena cea mai bună a lui Mark. Fără simțul intimității și nici al respectului, de fiecare dată când are ocazia, Julia poartă conversații înțepătoare cu Ashley, inducând ideea că ea știe de idila celor doi. Ceea ce pe Ashley o neliniștește profund.

– Crezi cu adevărat în iubire?
– Da, răspunse ea sigură de sine.
– Sau o confunzi cu pasiunea? De fapt, scuză-mi întrebarea, asta știm amândouă deja.

Totul pare că scapă de sub control, atunci când o crimă are loc în reședința familiei Lincoln. Fără vreun avertisment, ordinea și liniștea dispar subit din viața personajelor. Totuși, poliția nu reușește să găsească vreun suspect. Chiar și așa, lucrurile nu apucă să se liniștească, pentru că nu după mult timp, alte personaje își găsesc sfârșitul într-un mod misterios.

Chiar și așa, Ashley încearcă să treacă peste aceste evenimente tragice, apelând la un psiholog.

Deschise puțin geamul și lăsă vântul să îi mângâie părul, în timp ce mașina gonea în afara orașului. În astfel de momente, părăsea mental lumea, teleportându-se într-un loc unde nu existau ca ea sau ei, ci ca simple senzații de bine. Ar fi vrut să perceapă acea stare pentru o eternitate. Era mai mult decât un nețărmurit zbor al sufletelor desfrânate.

Totuși acțiunea se complică și mai mult, iar până la sfârșitul cărții, ca și cititor ești ținut într-un continuu suspans.

Inițial am crezut că este un roman erotic (numele cărții sugerând o astfel de temă), dar am fost plăcut surprinsă să descopăr că este un thriller de excepție.

Autorul reușește să creeze o poveste plină de mister, foarte bine scrisă și ușor de citit. Suspansul și surprizele nu contenesc să apară, iar finalul este cu totul neașteptat. Se pare că intuiția mea de detectiv s-a adeverit doar pentru mici aspecte. Și pentru treaba aceasta îl felicit pe autor!

Dacă vreți să aflați ce se va întâmpla cu relația de dragoste dintre Ashley și Mark, dacă idila lor va fi descoperită; dacă vreți să aflați ce secret ascunde Ashley sau cine este în spatele acelor crime; sau dacă vreți să aflați ce legătură are James Turner cu toată această poveste, vă invit să citiți cartea și să descoperiți singuri. Vă asigur că veți porni într-o adevărată aventură plină de mister, ce vă va ține în suspans până în ultimul capitol.

Cartea „Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate” este scrisă de autorul Paul Pufan, are 342 de pagini și a apărut la editura Smart Publishing. O puteți comanda de aici sau de aici.

Dorința… ce este dorința cu adevărat? Unii confundăm căutarea plăcerii cu necesitatea; unii asociem dorința cu pasiunea, iar unii considerăm că aceasta este o piedică în calea echilibrului.

 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns