Recenzie „Iubire de probă” de Alex Light

„Există un motiv pentru care toate cărțile se încheie chiar după ce cuplul ajunge împreună. Nimeni nu vrea să continue să citească până cei doi ajung din fericiți, nefericiți. Nu-i așa?”

Becca iubește să citească cărți de dragoste, dar nu a experimentat niciodată dragostea adevărată în viața reală. Locuiește cu mama ei și o ajută pe aceasta la brutăria pe care o dețin. Becca nu are prea mulți prieteni apropiați, fosta ei cea mai bună prietenă devenind prea populară pentru a o mai accepta pe Becca în cercul ei de prieteni.

Între timp, Brett Wells pare să aibă tot ce-și poate dori cineva. Este căpitanul echipei de fotbal și unul dintre cei mai populari tipi de la școală. Cu toate acestea, el a fost tot timpul preocupat doar de viitor și de obținerea unei burse de facultate pentru a-și face părinții mândri. Este prea ocupat să se mai concentreze asupra lucrurilor normale din liceu, cum ar fi iubitele, și nu are nicio problemă în legătură cu asta.

Până când într-o zi o aude pe Becca spunând o minciună despre faptul că este îndrăgostită în secret, de cineva, și decide să îi sară în ajutor devenind astfel misteriosul ei iubit. Becca este șocată, dar se lasă atrasă în acest joc, iar cei doi ajung la o înțelegere. Aceasta poate să aibă un iubit popular, în timp ce Brett scapă de cei care îl bat la cap că nu iese cu nimeni.

Ce ar putea merge prost?

„Mai întâi, fugi după ce te sărut. Acum, vrei să te despărți de mine când nu ne întâlnim nici măcar de o zi. Te pricepi să frângi inimi, Hart. M-a înghiontit.”

Mi-au plăcut atât Brett, cât și Becca. Sunt niște adolescenți minunați, cu capul pe umeri și văzându-i pe cei doi apropiindu-se din ce în ce mai mult a fost distractiv. Amândoi sunt personaje puternice, cu inimi de aur și cu un farmec aparte, iar eu m-am îndrăgostit de cei doi.

Dar să se prefacă a fi un cuplu perfect nu este ușor, mai ales când abia se cunosc unul pe celălalt. Becca tot mai încearcă să adune laolaltă bucățile împrăștiate ale vieții ei distruse cu ani în urmă, iar Brett se străduiește să o mențină pe a lui pe linia de plutire, așa că cei doi încep să-și dea seama că au mai multe în comun decât și-au închipuit vreodată.

Când granița dintre real și fals începe să se destrame, adolescenții sunt siliți să răspundă la întrebare: nu cumva această iubire de probă e singurul lucru adevărat din viețile lor?

„- Sunt confuză, am spus, pentru că mai ieri eram străini, iar azi bum! Ne prefacem că suntem îndrăgostiți. Toate aceste linii între realitate și fantezie au început să devină neclare, iar eu nu îmi mai dau seama care e care.

– Doar pentru că ne-am prefăcut nu înseamnă că nu a fost real, a rostit Brett.”

Povestea este spusă din două perspective diferite – atât Becca, cât și Brett. În timpul poveștii, cititorul poate observa evoluția ambelor personaje și cum ajung să aibă anumite realizări. Personajele învață să accepte schimbările ce a intervenit în viața lor și să meargă mai departe, în ciuda acestora.

Mi-a plăcut acest roman și l-am citit destul de repede. Personajele m-au atras cel mai mult și astfel am devenit un martor omniprezent în povestea lor. Autoare Alex Light a reușit să scrie o poveste perfectă care îmbrățișează frumusețea primei iubiri cu toate peripețiile ei.

Această carte este o lectură perfectă pentru cei cărora le place să citească despre experiența unei prime tinere iubiri. Nu veți fi dezamăgiți. Cu siguranță eu nu am fost.

Cartea „Iubire de probă” este scrisă de Alex Light, are 254 de pagini și a apărut la editura Corint (CorintTEENS).

Lasă un răspuns