Recomandări Editura Univers

Săptămâna aceasta a ajuns coletul de la Editura Univers și am fost foarte curioasă să văd ce cărți mi-a pregătit. Am fost bucuroasă să văd cărțile lui Virginie Grimaldi, una dintre cele mai vândute autoare franceze:

„O să înțelegi când o să fii mai mare”

Tânăra Julie, psiholog de profesie, își pierde tatăl, apoi iubitul, și în cele din urmă o altă persoană pe care a adorat-o dintotdeauna dispare din viața ei. La doar 32 de ani, ajunge să se creadă învinsă și se resemnează să trăiască singură. Dar lucrurile iau o turnură surprinzătoare când Julie pleacă din Paris pentru a accepta o slujbă neînsemnată în orășelul ei natal, într-o instituție ai cărei locatari și locatare o fac să-și reevalueze tot trecutul și să privească altfel viitorul. Relatare a unei întâlniri fantastice între cei care au o viață de povestit și cei care au toată viața înainte, romanul O să-nțelegi când o să fii mai mare poartă toate mărcile stilului care a consacrat-o pe Virginie Grimaldi: umor nebun, personaje de care te atașezi și o profundă umanitate. Când închizi romanul, rămâi cu nostalgia unei cărți bune și pofta de a te delecta cu micile și marile plăceri pe care le oferă viața.

„Era și timpul să aprind iar stelele”

Ana, o mamă care crește singură o fiică adolescentă și una de doisprezece ani, epuizată de muncă și probleme financiare, simte că a pierdut legătura cu ființele pe care le iubește cel mai mult pe lume. Știe că numai de ea depinde să salveze situația, așa că face un gest nebunesc: pleacă împreună cu cele două fete, într-o rulotă, într-o călătorie în țările scandinave! Pe drum își fac confesiuni, se ceartă și se împacă, află secrete una despre alta, se scaldă într-un fiord norvegian și privesc împreună lumina stelelor. Era și timpul: la sfârșitul călătoriei, nimic nu mai este ca înainte.

„Parfumul fericirii e mai puternic când plouă”

Nu te mai iubesc! Pentru Pauline, aceste cuvinte ale soțului ei sunt cu totul neașteptate și nu poate accepta despărțirea care urmează. Nevoită să se întoarcă în casa părintească împreună cu fiul ei de patru ani, încearcă să-și recâștige soțul scriindu-i scrisori în care rememorează momente din viața lor. Vor avea aceste scrisori ca efect răspunsul pe care îl așteaptă ea?

Romanul recent publicat la editura Univers: „Să ne revedem cu bine în Havana” scris de Chanel Cleeton

După moartea bunicii pe care a iubit-o nespus, o tânără americană de origine cubaneză călătorește la Havana, unde descoperă rădăcinile propriei identități, dar și un secret de familie ascuns de la Revoluție…
Havana, 1958. Fiică a unui magnat al zahărului, Elisa Perez, de 19 ani, face parte din înalta societate, în sânul căreia e ocrotită de tulburările politice din țara ei – până când începe o poveste de iubire clandestină cu un tânăr revoluționar…
Miami, 2017. Scriitoarea Marisol Ferrera a crescut ascultând poveștile romantice despre Cuba ale bunicii Elisa, care fusese nevoită să fugă împreună cu familia în timpul revoluției. Ultima dorință a Elisei este ca Marisol să-i împrăștie cenușa în țara în care s-a născut. Sosind la Havana, Marisol se confruntă cu contrastul dintre frumusețea tropicală atemporală a Cubei și climatul politic periculos. Când istoria familiei începe să iasă la lumină, iar Marisol se simte atrasă de un bărbat care are propriile lui secrete, va avea nevoie de lecțiile învățate din trecutul bunicii ei ca să înțeleagă adevăratul sens al curajului.

Și nu în ultimul rând un bestseller în Spania și Germania: „Femei care cumpără flori” de Vanessa Montfort

Marina, o femeie încă tânără care a suferit o mare pierdere și nu se poate desprinde de trecut, se mută în Cartierul Literelor din Madrid și, printr-o întâmplare, ajunge să lucreze la florăria Grădina Îngerului pentru enigmatica Olivia. Acolo se împrietenește cu patru femei care vin să cumpere flori. Poveștile, visele, zbuciumul și dorințele prietenelor ei o vor face să-și schimbe viața și să înțeleagă că e înzestrată cu o forță vitală și însușiri de care niciodată n-a fost conștientă. O replică din acest roman sună astfel: „Marina, să nu uiți niciodată asta: dacă noi, femeile, ne-am cunoaște adevărata capacitate pentru schimbare, instinctul brutal de supraviețuire și de refacere, ne-am simți aproape indestructibile”.

Mulțumesc mult Editura Univers pentru recomandări. Abia aștept să le citesc!

 

Lasă un răspuns