Recenzie „Frumoasele adormite” de Stephen și Owen King

„[…] Nu văd ce rost mai are să trăim într-o lume fără femei. Și mă gândesc că poate toată povestea asta este menită să ne pună la încercare dragostea noastră pentru ele, devotamentul nostru pentru ele. […]”

aaa

Într-un viitor deloc îndepărtat, după ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură, Evie Black, e imună la blestem.

Abandonați și lăsați pradă instinctelor primare, bărbații se împart în facțiuni: unii vor s-o salveze pe Evie, iar alții nu vor decât să mențină haosul. Într-o lume a bărbaților, totul se reduce la agresivitate foarte rapid.

aaa

Impresii și păreri:

👉🏻 Frumoasele adormite” este o colaborare spectaculoasă între maestrul Stephen King și fiul său, Owen King. Acest roman intrigant porneşte de la o premisa originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea femeile?

👉🏻 Povestea are loc în micul oraș din Appalachi – Dooling, unde femeile cad în mod misterios într-un somn profund, învăluite în coconi. În timp ce dorm, sunt transportate într-un tărâm diferit și orice încercare de a le trezi are ca rezultat reacții agresive și mortale. Pe măsură ce orașul devine din ce în ce mai haotic, o mână de femei rămân încă treze, inclusiv Evie Black, o nou-venită misterioasă cu abilități supranaturale.

👉🏻 Stephen și Owen King abordează cu pricepere teme complexe precum misoginia, luptele pentru putere și consecințele masculinității toxice.

👉🏻 Personajele din roman sunt diverse și bine dezvoltate, fiecare având propriile motivații și lupte interioare. Autorii se adâncesc în exploatarea psihicul lor, oferind cititorilor o înțelegere profundă a acțiunilor și alegerilor pe care aceștia le fac.

👉🏻 Evie Black, se remarcă ca un personaj complex și enigmatic, a cărei prezență și influență conduc o mare parte a narațiunii.

👉🏻 Ritmul poveștii poate fi lent uneori, deoarece autorii își iau timpul pentru a construi rețeaua complicată de relații dintre personaje și pentru a explora consecințele somnului femeilor. Deși această abordare adaugă profunzime poveștii, poate testa răbdarea unor cititori care preferă de obicei un ritm mai rapid.

👉🏻 Autorii nu se sfiesc de la descrierile vii ale violenței și groazei, aceștia dând naștere la un sentiment de tensiune pe tot parcursul narațiunii.

👉🏻 Acestea fiind spune, concluzionez cu ideea ca „Frumoasele adormite” este un roman captivant și complex, fiind un carusel violent și distopic, care te va îngrozi și te va prinde de la prima pagina.

aaa

Lasă un răspuns