Am fost întotdeauna o cititoare care încearcă să citească cât mai multe genuri și cât mai mulți autori diferiți. Lectura este foarte importantă în viața oricărui om. Cărțile sunt adevărate oglinzi ale sufletului uman, fructul imaginației scriitorului. De asemenea îmi place să cred că oamenii au început să citească un pic mai mult și că vor mereu să fie surprinși și atrași în aventuri noi.
Scriitorii români contemporani au prins curaj și au început să ofere constant publicului, povești de o calitate din ce în ce mai bună. Au apărut volume de debut extraordinare și romane de mult așteptate ale unor scriitori deja cunoscuți. Sunt povești inedite în lumi minunat construite, pline de suspans, care te prind și nu îți dau voie să le părăsești până la final.
Dacă vrei să te pierzi în lectură și să explorezi povesti incredibil de bune te invit să descoperi 7 cărți scrise de scriitori români pe care merită să le citești, lecturi captivante, care te vor ține cu sufletul la gură până la sfârşit.
„Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate” de Paul Pufan
Mulți vor să încalce legile morale, însă puțini sparg cu adevărat tiparele societății. Iar cei care reușesc să facă asta își creează un paradis desfrânat care trece dincolo de limitele spațio-temporale.
James este un individ intrigat de ceața densa ce îi maschează trecutul. Hipnotizat de un tablou, descoperă o fereastră către familia sa. Astfel, în fața, începe să i se țeasă o complexă poveste pătată de iubirea și drama unor oameni dezorientați emoțional.
Dar este oare pregătit cu adevărat să-și descopere rădăcinile tulburătoare? Este oare capabil să înțeleagă esența întunecată din care se trage?
Cartea este un thriller de excepție. Autorul reușește să creeze o poveste plină de mister, foarte bine scrisă și ușor de citit. Suspansul și surprizele nu contenesc să apară, iar finalul este cu totul neașteptat. Se pare că intuiția mea de detectiv s-a adeverit doar pentru mici aspecte. Și pentru treaba aceasta îl felicit pe autor. Citește întreaga recenzie aici.
aa
„Ultimul meteorolog” de Mugur Ioniță
„Mariajul meu cu meteorologia a fost învăluit în nori, turbulențe, zile senine, furtuni, înghețuri, rătăciri prin ceață și o secetă cumplită, care nu se mai termina. Nimic însă, pe parcursul acestui slalom printre fenomene și prin viață, nu m-a împiedicat să țin privirea ridicată către cer căutând răspunsul la întrebarea care m-a frământat dintotdeauna: „cum este vremea?”
„Ultimul meteorolog”, este o lectură ușoară și plăcută; cu o poveste frumoasă și cu personaje frumos conturate. Are acțiune și multe întorsături de situație la care nu te aștepți.
Pavel și Luna, sunt cele două personaje simbolice din carte. Am empatizat cu amândoi, admirând evoluția lor individuală cât și relația celor doi ca și cuplu.
Mi-a plăcut foarte mult că autorul a știut cum să adauge informații de specialitate printre rânduri, astfel încât cititorul să poată afla foarte multe lucruri interesante despre meteorologie, dar în același timp să nu îngreuneze citirea textului.
Cartea de debut a autorului Mugur Ioniță este un adevărat cufăr de emoții și fiori. Vă invit cu drag să descoperiți cum arată viața unui meteorolog autentic care respiră și trăiește în acord cu tot ceea ce îl înconjoară. Citește întreaga recenzie aici:
aa
„Majestique” de Bianca Sol
Eros di Angeli, geniu recunoscut la nivel mondial datorită realizărilor din domeniul Hi-Tech, unicul moștenitor al unei averi impresionante, trăiește retras, departe de lumina reflectoarelor. Liniștea cotidiană îi este tulburată la cea de-a treizecea aniversare, când în viaţa lui apare misterioasa şi seducătoarea Angelina. Orbit de aparențele înșelătoare, află mult prea târziu că i-a fost furată cea mai de preț descoperire: Psyche, inteligența artificială cu capacități de autodezvoltare. Plecat în recuperarea ei, Eros se găsește prins într-o cursă contra cronometru, în care ajunge să cunoască secrete bine păzite, care pun în pericol soarta întregii omeniri.
„Majestique” este un roman original, fără termen de comparație! Am doar cuvinte de laudă pentru autoare și în același timp îi mulțumesc pentru că mi-a oferit oportunitatea de a-i citi cartea.
Cartea abundă de acțiune și de întorsături de situație. Suspansul și surprizele nu contenesc să apară. Totul este alert, ceea ce mi-a plăcut deoarece nu m-am pierdut în detalii. Avem elemente de istorie, conspirație și tehnologie care se îmbină atât de bine încât par incredibil de reale.
Chiar și atunci când micile elemente de science-fiction au fost adăugate acțiunii, autoarea a știut să scrie în așa fel încât, tu ca cititor, să înțelegi și să-ți imaginezi mai bine ceea ce se petrece. Citește întreaga recenzie aici.
aa
„Mofturi și dulcegării” de Ioana Trif
„Dar până la urmă ai câștigat. Eu plec, iar tu vei avea o viață și după mine. Existența ta nu va fi delimitată de a mea, în schimb invers… […]. Dar ce îmi pasă mie de toate astea? Tu fierbi în mine. Și nu pentru că ești frumoasă, ci pentru că ești deșteaptă. Tu știi ce este o femeie deșteaptă pentru un bărbat? Un moft. Iar eu nu mi-am permis niciodată mofturi și dulcegării.”
Dacă aș putea să caracterizez „Mofturi și dulcegării” în câteva cuvinte, aș spune că această carte este un adevărat carusel al emoțiilor. Are o profunzime aparte, ce îl determină pe cititor să devină una cu personajele și să își dorească să fie un martor al tuturor întâmplărilor din ea.
Am savurat fiecare capitol cu o mare plăcere, iar finalul m-a luat cu totul pe nepregătite. Am simțit fiorii iubirii, dar și tristețea și neputința din spatele fiecărui personaj. Am râs alături de ei, dar m-am și întristat pentru suferința lor.
Ioana m-a uimit și de această dată. Se vede că și-a dezvoltat stilul de scriere. A reușit să construiască o poveste profundă, cu personaje puternice, care ține cititorul în suspans până la final. Un alt aspect care m-a cucerit: gândurile așternute în jurnale. M-au făcut să mă simt și mai apropiată de personaje. Citește întreaga recenzie aici.
aa
„Supraviețuirea unei civilizații – Cercul de foc” de Liviu C. Tudose
Într-o aventură contra cronometru pentru salvarea unei civilizații, ba chiar și a vieții regelui, Filip trebuie să înfrunte oameni răi care ar face orice ca el să nu reușească. Dar nu este singur, pentru că Filip prin felul lui de a fi adună în jurul lui oameni plini de curaj care împărtășesc aceleași speranțe că și el.
„Supraviețuirea unei civilizații” a fost o carte pe gustul meu. O lectură ușoară, perfectă pentru o zi în care vrei să evadezi din lumea reală și să iei parte la o aventură de neuitat. De asemenea este o carte pe care o recomand tuturor, atât celor mici, dar și oamenilor mari pentru că poți învăța multe lucruri frumoase din ea.
Alt aspect care m-a fermecat, a fost felul în care au fost realizare desenele din carte. Pur și simplu le-am savurat la fiecare capitol. Dacă ar trebui să le caracterizez într-un cuvânt ar fi: GENIALE. Trebuie să le vedeți și voi. Citește întreaga recenzie aici.
aa
„Praf și pulbere” de Dorin Nicolae Bîrsan
„Vestul sălbatic este definit printre locurile unde s-au dezvoltat civilizațiile omenirii, ca un loc liber, care îi permite omului să îl perceapă după propria sa definiție. Este un loc al oportunităților, un botez de foc de arme, o lecție a naturii, este însuși ciocanul și nicovală care făurește caractere de fier, și este pământul fertil pentru aventuri nesfârșite.”
În primul roman din serie, „Praf și pulbere”, povestea începe alături de Blake și calul sau „Bălțatul”. Într-o lume clădită pe o profundă înțelegere a naturii, cei doi depind unul de celălalt.
O carte de beletristică, care îmbină acțiunea și suspansul pe tot parcursul povestirii, și cu multe întorsături de situație. Mi-a captivat atenția și nu am lăsat-o jos din mână până nu am ajuns la final.
Cartea este și despre natură și în special despre cai. Mi-a plăcut partea aceasta, pentru că am putut învăța foarte multe lucruri interesante despre comportamentul și inteligența acestor animale.
„Caii au un dar aparte. Ei au capacitatea de a citi în noi lucruri de care încă nu ne dăm seama. Caii sunt asemenea unor dascăli, prin prezența și prin energia lor, ne îndrumă să ne descoperim potențialul.”
Povestea din „Praf și pulbere” are și o continuare in romanul „Suflet de mustang”. Citește întreaga recenzie aici.
aa
Soluția coliniarității. Contrapunct de Bianca Nemes
„Imaginează-ți cea mai bună variantă a ta și construiește-ți acțiunile înspre confundarea lor totală cu imaginea idealului tău.”
Este o carte cu un puternic impact asupra cititorului, cu condiția ca acesta să dorească să se descopere și să-și găsească adevăratul potențial; o carte bine structurată, scrisă clar, împărțită în capitole scurte. O adevărată călătorie interioară; o lectură bine-venită la momentul potrivit.
„Chiar dacă totul pare imposibil și tot ceea ce credeai că e important se risipește cât ai clipi, viața te învață să te descurci și să prețuiești familia, sufletul, persoanele dragi, universul, natura […]”
Deși eram un pic familiarizată cu unele dintre conceptele menționate în carte, am învățat totuși multe lucruri noi, și în special înțelegerea modului în care se poate întări puterea voinței, a respectului și iubirii de sine.
Cu un conținut foarte interesant, această carte împletește literatura de specialitate – psihologia și emoțiile noaste de zi cu zi, analizând cum am putea să evadăm din regretele trecutului și fantasmele viitorului pentru a ne trăi prezentul. Citește întreaga recenzie aici.
aa
Voi ce autori români recomandați mai departe?
aa
aaa