Recomandări de cărți scrise de Virginie Grimaldi

Virginie Grimaldi este laureată a premiului E-crire Auféminin în 2014. Primele ei romane au fost toate bestselleruri („Prima zi din restul vieții mele”, „O să-nțelegi când o să fii mai mare”, „Parfumul fericirii e mai puternic când plouă”, „Era și timpul să aprind iar stelele”). În 2020, ocupa locul 2 (cu peste 800.000 exemplare vândute) în Top 10 al romancierilor francezi care au vândut cele mai multe cărți în Franța.

Puteți să îi urmăriți activitatea și pe site-ul ei personal : https://virginiegrimaldi.com/

aaa

„Autoarea captează mai bine decât oricine sentimentele, temerile, speranțele și experiențele oamenilor, pe care le transcrie cu eleganță și tandrețe în cărțile sale.” (Elle)

aaa

Despre cărţile autoarei în România

La editura Univers au apărut o parte din cele mai apreciate romane semnate Virginie Grimaldi.

aaa

aaa

Parfumul fericirii e mai puternic când plouă

Viața de poveste a protagonistei noastre Pauline se destramă într-o fracțiune de secundă. „Nu te mai iubesc!” sunt cuvintele care au dus la declin. Atunci când Ben rostește aceste cuvinte, lumea ei se prăbușește. Este incapabilă să accepte despărțirea, această situație absurdă care i-a schimbat firul vieții definitiv. Totuși este nevoită să se întoarcă în casa părintească împreună cu fiul ei, Jules, în vârstă de patru anișori. Pauline începe să se izoleze de toți cei care îi amintesc de Ben, este irascibilă și nu acceptă alinare și ajutor din partea nimănui.

Într-o ultimă încercare de a-l aduce înapoi pe soțului ei, Pauline începe să-i scrie scrisori, evocând momentele importante din relația lor: de la prima lor întâlnire până la nașterea lui Jules, sau mutarea în primul lor apartament, sperând că acestea îl vor aduce înapoi. Până la urmă se simte datoare să încerce, căci amintirile și sentimentele nu dispar cât ai pocni din degete. Vor avea aceste scrisori ca efect răspunsul pe care îl așteaptă ea? – citește întreaga recenzie aici.

aaa

Era și timpul să aprind iar stelele

Poate că dacă nu și-ar fi pierdut slujba, Anna nu ar fi visat niciodată să fie atât de impulsivă. Sau poate dacă fiica ei mare, Chloé nu avea întotdeauna inima frântă sau dacă Lily era mai fericită la școală nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat. În ziua în care Anna își dă seama că familia ei se destramă, ia o decizie spontană și nebună în aceeași măsură. Astfel Anna, Chloé și Lily se regăsesc împreună într-o rulotă, într-o călătorie „mamă-fiice” prin Europa pentru a ajunge să vadă aurora boreală.

Fetele sunt îngrozite, dar Anna este hotărâtă. Această călătorie ar putea fi singurul mod prin care să reaprindă legătura dintre ele. De-a lungul acestui voiaj, secretele trecutului vor apărea și astfel și o posibilă oportunitate pentru ele să abordeze toate gândurile și sentimentele nespuse care se acumulează de atâția ani. – citește întreaga recenzie aici

aaa

O să-nțelegi când o să fii mai mare

Julie se află într-un moment de cotitură în viața ei: în doar câteva luni își pierde tatăl, apoi iubitul, și în cele din urmă o altă persoană pe care a adorat-o dintotdeauna dispare din viaţa ei. La doar 32 de ani, ajunge să se creadă învinsă.

Dar lucrurile iau o turnură surprinzătoare când, obosită să se mai ghemuiască pe canapeaua bunei ei prietene Marion, Julie pleacă din Paris pentru a accepta o slujbă neînsemnată în orășelul ei natal la o casă de bătrâni. Psiholog de profesie, speră să găsească liniștea necesară pentru a o ajuta să se reconstruiască, să ia o pauză și să facă un bilanț al așteptărilor ei. Foarte curând ajunge să descopere că locatarii și locatarele din Tamarisca, faimoasa casă de bătrâni, o fac să-și reevalueze tot trecutul și să privească altfel viitorul. – citește întreaga recenzie aici

aaa

O nouă carte tradusă – „Când amintirile vor veni să danseze”

Nu știu dacă ați aflat, dar o nouă carte a autoarei Virginie Grimaldi a ajuns să fie tradusă la noi în țară. Aceasta se numește: Când amintirile vor veni să danseze și o găsiți tot la editura Univers. Vă mărturisesc sincer că abia aștept să o citesc și să văd în ce aventură o să pornesc și de această dată.

Mai jos găsiți un fragment din carte:

„Fără un cuvânt, soțul meu se îndreaptă spre ușă și o deschide. Mă lasă să intru prima. Camera de zi este mai mică decât îmi închipuiam, dar e inundată de lumină. Linoleumul bej parcă o face mai călduroasă. Vizitez toate încăperile știindu-mă acasă, dar fără să simt încă asta. Plutește în aer un miros de zugrăveală și de lipici, care va dispărea în curând, fiind înlocuit de mirosul nostru propriu. Încetul cu încetul mă destind. Îmi imaginez mobilele, vizualizez perdelele, aud – fantasmând – râsetele copiilor. Ne vom simți bine aici.

Vocea lui Anatol mă extrage din acest viitor.

– N-ai de ce să fii îngrijorată, draga mea.

Îmi pun capul pe umărul lui. În fața noastră, prin fereastra deschisă, vedem piațeta înflorită.”

aaa

Cu ajutorul editurii Univers am putut să o cunosc pe Virginie și să mă bucur de romanele și poveştile scrise de ea. Pot spune că m-am îndrăgostit iremediabil de această autoare și că am să recomand cărțile ei cu mult drag, pentru că merită citite de toți.

aaa

Voi ați citit vreo carte scrisă de această autoare?

Dacă da, care este preferata voastră?

Dacă nu, sper din tot sufletul ca acest articol să vă fi stârnit curiozitatea și să îi oferiți autoarei posibilitatea să vă încânte cu o lectură de neuitat!

aaa

Lasă un răspuns