2021 – Anul meu în cărți și nu numai

Pentru mine și anul 2021 a fost unul destul de productiv din punct de vedere literar. Prietenul meu de nădejde Goodreads m-a ajutat să țin evidența cărților citite. Timpul meu liber a fost acordat și celor 43 de lecturi. Sunt mândră de mine, cum de asemenea sunt mândră și de cărţile alese, care în marea majoritate au fost alegeri foarte inspirate. Altfel spus în 2021 am citit aproape 15.000 de pagini. Yupiii!!..

 

Cea mai scurtă carte vs cea mai lungă carte pe Goodreads

Cartea „Soluția coliniarității. Contrapunct”, scrisă de Bianca Nemeș este cea mai scurtă carte citită. Deși eram un pic familiarizată cu unele dintre conceptele menționate în carte, am învățat totuși multe lucruri noi, și în special înțelegerea modului în care se poate întări puterea voinței, a respectului și iubirii de sine. Este o carte cu un puternic impact asupra cititorului, cu condiția ca acesta să dorească să se descopere și să-și găsească adevăratul potențial; o carte bine structurată, scrisă clar, împărțită în capitole scurte. O adevărată călătorie interioară; o lectură bine-venită la momentul potrivit. Puteți citi recenzia completă aici.

În schimb, „Frumoasele adormite” de Stephen și Owen King este cartea cu numărul cel mai mare de pagini. Plot-ul este foarte interesant: După ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură e imună la blestem. Într-o lume a bărbaților, totul se reduce la agresivitate foarte rapid. Pentru mine a fost un thriller alert care m-a prins de la prima pagină.

aaa

Cea mai populară carte pe Goodreads

Goodreads spune că cea mai populară carte citită a fost „Viaţa invizibilă a lui Addie LaRue”. Un Fantasy foarte bun din punctul meu de vedere. Mi-a plăcut foarte mult, efectiv nu am putut să o las jos din mână până la sfârșit.

Franța, 1714: într-un moment de disperare, o tânără face un pact cu diavolul pentru a scăpa de o căsătorie nedorită și o viață ordinară. Addie LaRue își vinde sufletul în schimbul nemuririi, dar realizează prea târziu că prețul plătit este mai mare decât credea: este blestemată să fie uitată de toți cei pe care îi întâlnește. Urmează o aventură extraordinară, de-a lungul secolelor și al continentelor, de-a lungul istoriei și al artei, pe măsură ce tânăra învață cum să trăiască o viață fără constrângeri, dar și fără conexiuni.  Aproape 300 de ani mai târziu, două cuvinte schimbă totul. Cele două cuvinte rostite de un tânăr într-o librărie ascunsă din New York sunt: „Îmi amintesc!”.

Chiar dacă încă nu se bucură de o popularitatea mare pe Goodreads, „Un prieten de încredere” este un roman deosebit. Mi-a plăcut cartea și povestea în sine, a fost o lectură relaxantă care m-a ținut și în suspans pe alocuri. Îmi place cum scrie autorul și de fiecare dată sunt curioasă ce aventuri a mai pregătit. Niciodată nu mă dezamăgește! Cartea este predestinată celor care preferă aventurile ce conțin elemente de suspans, dar și tuturor celor care își doresc să citească despre o viață trăită sub cerul liber. Cum a spus și autorul, cred că cititorii care iubesc natura și animalele se vor regăsi printre paginile cărții. Puteți citi recenzia completă aici.

aaa

Rating acordat cărților pe Goodreads

Cum am specificat la începutul articolului, pot spune că am citit cărți bune în acest an și asta se reflectă cel mai bine în nivelul mare al rating-ului acordat: 4.4/5. Am avut recomandări foarte bune dar și titluri spontane pe care le-am descoperit din întâmplare în timp ce mă plimbam prin librării sau anticariate.

aaa

Prima recenzie pe Goodreads

Goodreads îmi amintește și că prima recenzie pe care am adăugat-o în 2021 a fost pentru cartea: „Supraviețuirea unei civilizații. Cercul de foc”, scrisă de autorul Liviu C. Tudose. Câteodată ai norocul să descoperi cărți care te poartă cu ele în tărâmuri de poveste, acolo unde curajul, loialitatea, speranța și iubirea sunt caracteristicile de bază pentru personaje. Un astfel de tărâm îl găsiți și în acest roman. Un tărâm care adăpostește un regat încercat de vremuri grele, plin de oameni cu speranță, care nu contenesc să lupte pentru supraviețuirea lor. Dacă sunteți curioși puteți arunca o privire la recenzia completă aici.

aaa

Rezumat al cărților citite în 2021

Acestea sunt cărțile care m-au bucurat și m-au purtat în poveștile lor pe parcursul anului 2021.

aaa

Colaborări în 2021

Tot în 2021 am avut plăcerea să colaborez pentru prima data cu mai mulţi autori minunați dar și să îmi continui colaborările din anul anterior. Astfel am citit cărți foarte bune pe care vi le recomand cu mare drag.

aaa

Colaborări edituri în 2021

Tot în acest an, am început  o frumoasă colaborare cu editura Univers.

 

Astfel fiind spus, acesta a fost rezumatul parcursului meu literar al anului 2021 și surprizele plăcute în minunatele colaborări pe care le-am desfășurat! Sper să ne auzim în noul an sănătoși și cu forțe proaspete pentru lectură. Pupici și multe îmbrățișări!

 

Lasă un răspuns