Recomandări de cărți pentru copii scrise de autori români

În fiecare an, pe 2 aprilie, care reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a insufla copiilor dragostea pentru citit şi pentru a canaliza atenția spre cărțile pentru copii. Așa că astăzi vin cu trei recomandări de cărți pentru copii scrise de autori români.

aaa

„Copilăria fermecată” de Ioana Trif

Gruia și Novac sunt doi copilași de 5 anișori care au avut norocul de a-și petrece copilăria la țară în casa bătrânească alături de bunici, căței, pisici și nu numai. Alături de bunicii lor, cei doi învață cum să se comporte cu animalele, cum să asculte natura, cum să le vorbească plantelor și care sunt tainele și frumusețile fiecărui anotimp.

Nu doar animalele erau respectate ci și strămoșii și sărbătorile străbune. Alături de Gruia și Novac, cititorul află de tradițiile ce se sărbătoresc în micuțul sătuc. Gemenii descoperă și ei cât de importate sunt obiceiurile precum: „Noaptea Sânzienelor”, „Ritualul de plecare al păsărilor”, „Sâmbăta Morților” sau „Adormirea soarelui” și le promit bunicilor că atunci când vor fi mari, vor respecta și ei cu sfințenie aceste obiceiuri.

„Copilăria fermecată” este o carte pentru toți. O recomand cu drag copiilor şi, mai ales, adulților. Se citește foarte ușor, este o lectură plăcută care îți dă o stare de bine. Este o invitație deschisă la bucurie. Citește întreaga recenzie aici.

aaa

„Supraviețuirea unei civilizații – Cercul de foc” de Liviu C. Tudose

Într-o aventură contra cronometru pentru salvarea unei civilizații, ba chiar și a vieții regelui, Filip trebuie să înfrunte oameni răi care ar face orice ca el să nu reușească. Dar nu este singur, pentru că Filip prin felul lui de a fi adună în jurul lui oameni plini de curaj care împărtășesc aceleași speranțe că și el.

„Supraviețuirea unei civilizații” a fost o carte pe gustul meu. O lectură ușoară, perfectă pentru o zi în care vrei să evadezi din lumea reală și să iei parte la o aventură de neuitat. De asemenea este o carte pe care o recomand tuturor, atât celor mici, dar și oamenilor mari pentru că poți învăța multe lucruri frumoase din ea.

Alt aspect care m-a fermecat, a fost felul în care au fost realizare desenele din carte. Pur și simplu le-am savurat la fiecare capitol. Trebuie să le vedeți și voi. Citește întreaga recenzie aici.

aaa

„Ana si cele 1906 povești” de Iulia Negroiu

Aș vrea să vă fac cunoștință cu micuța Ana Demetriade. O fetiţă dulce și inocentă, curioasă din fire și care pune sub semnul întrebării orice mișcă. Alături de ea vom intra într-o minunată poveste de vară.

Ne vom trezi în casa de pe strada Salcâmilor, o vom însoți pe Ana la școala de fete, ne vom plimba pe Calea Victoriei, unde ne așteaptă o limonadă rece sau poate o prăjitură; iar apoi vom face o vizită și la librăria Sosec, pentru că micuței Ana îi plac poveştile. Dar cel mai important vom participa alături de fetiță la remarcabila deschidere a Expoziției din Dealul Filaret.

Ce altceva poate fi mai frumos de atât? Hmm… vă dau un indiciu: să întâlnești o prințesă adevărată.

Micuța Ana ne va împărtăși gândurile și emoțiile ei atunci când va trebui să o întâlnească pe prințesa Maria. Și să nu uităm că fetiței îi place să povestească orice întâmplare cu lux de amănunte. Dar totuși, cât de greu poate fi să vorbești cu o prințesă?

Unele cărți au darul de a te purta în timpuri și locuri de poveste. Așa că vă invit să pășiți alături de Ana într-o aventură de vară cu totul specială. Această lectură este una ușoară și ți-o poți face cadou într-o după-amiază de weekend. Este potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți. Cartea are darul de a te binedispuse încă din primele pagini. Citește recenzia completă aici.

aaa

Voi ce cărți pentru copii recomandați mai departe?

Lasă un răspuns