Recenzie „Codul lui Da Vinci” de Dan Brown #2

„[…] Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce crezi. […]”

aaa

Aflat la Paris pentru o conferință, profesorul american de simbolistică și istoria artei Robert Langdon primește un telefon în toiul nopții. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanțe stranii, lăsând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… și nu numai.

Pașii îi poartă de la Paris la Londra și apoi în Scoția, pentru a dezvălui un mister păzit cu strășnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creștinătății.

aaa

Impresii și păreri

📖 Codul lui Da Vinci” este un thriller captivant, care a fascinat milioane de cititori din întreaga lume. Capacitatea autorului de a îmbina perfect istoria, arta și teoriile conspirației creează o poveste intrigantă care îl ține pe cititor cu sufletul la gură până la sfârșit.

📖 Unul dintre punctele forte ale cărții este intriga sa complicată. Brown împletește o rețea complexă de indicii, coduri și referințe istorice, conducând cititorul într-o fascinantă căutare de comori în toată Europa. Povestea este plină de întorsături neașteptate, ținând în mod constant cititorii antrenați și dornici să descopere următoarea piesă a puzzle-ului.

📖 Un alt aspect care m-a intrigat și care face povestea atât de captivantă este atenția la detalii. Autorul documentează meticulos elementele istorice și artistice, încorporându-le apoi perfect în narațiune. Explorarea operei de artă a lui Leonardo da Vinci și simbolismul ascuns din capodoperele sale adaugă un strat în plus de mister poveștii.

📖 Acestea fiind spuse, „Codul lui Da Vinci” este un thriller fascinant, care combină perfect arta, istoria și misterul. O carte perfectă pentru cititorii pasionați de lecturi care îmbină aventura, simbolistica, misterul și puzzle-urile.

📖 Romanul s-a bucurat și de o ecranizare în 2006, având în rolul principal pe actorul consacrat Tom Hanks.

aaa

aaa

Codul lui Da Vinci” este o carte scrisă de autorul Dan Brown, are 520 de pagini, este tipărită la editura Rao și o puteți achiziționa de aici.

Lasă un răspuns