Recenzie „Îngeri și demoni” de Dan Brown #1

„[…] Știința îmi spune că Dumnezeu trebuie să existe. Mintea îmi spune că niciodată n-am să-L pot înțelege. Dar inima îmi spune că nici nu trebuie s-o fac. […]”

aaa

O străveche societate secretă
O armă mortală
O țintă neobișnuită – Cetatea Vaticanului

Robert Langdon, specialist celebru de la Harvard, este chemat de urgență în Elveția pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al cărui piept a fost ars cu fierul un simbol ciudat. Ceea ce descoperă este uluitor, o străveche organizație – Illuminati – a declanșat o diabolică vendetta împotriva Bisericii Catolice. Cele mai sumbre temeri ale lui Langdon se confirmă în seara în care are loc Conclavul de la Vatican, când află că Illuminati a plasat o bombă chiar în inima Cetății Vaticanului. Cu ajutorul Vittoriei Vetra, o misterioasă cercetătoare, porneşte într-o cursă frenetică pentru a descoperi amplasamentul bombei şi salvarea Vaticanului. Căutările îi vor purta pe cei doi oameni de știință prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii şi prin catedrale părăsite, până în cel mai periculos loc de pe Pământ: ascunzătoarea de mult uitată a ordinului Illuminati.

aaa

Impresii și păreri

📖 Îngeri și demoni” este un thriller captivant și plin de acțiune, care îi duce pe cititori într-o călătorie uluitoare prin lumea secretelor străvechi, a simbolismului religios și a suspansului intens. Acest roman cuceritor servește ca o introducere pentru Robert Langdon, un profesor simbolist de la Harvard, care este prins într-o cursă contra cronometru pentru a dezlega un complot diabolic.

📖 Autorul combină cu măiestrie istoria, arta și știința pentru a crea o narațiune care ține cititorii captivați până la ultima pagină. Documentarea sa meticuloasă și atenția la detalii conferă o și mai mare credibilitate a intrigii.

📖 Protagonistul, Robert Langdon, este un personaj fascinant a cărui experiență în simbolologie și capacitatea sa de a descifra coduri și simboluri antice devin cruciale pentru rezolvarea misterului.

📖 Ritmul cărții este destul de alert, deoarece fiecare capitol se termină cu un cliffhanger care îl obligă pe cititor să întoarcă paginile în continuare. Brown combină inteligent capitolele scurte cu perspective multiple, păstrând narațiunea proaspătă și menținând tensiunea pe tot parcursul.

📖 În timp ce cartea se concentrează în primul rând pe povestea palpitantă, ea atinge și teme precum conflictul dintre știință și religie și puterea cunoașterii. Autorul face o treabă excelentă de a prezenta mai multe perspective asupra acestor subiecte, permițând cititorilor să reflecteze și să-și formeze propriile opinii.

📖 În concluzie, „Îngeri și demoni” este un thriller captivant și inteligent care combină istoria, arta și știința într-o narațiune convingătoare. Capacitatea lui Dan Brown de a combina puzzle-uri complicate, suspans și detalii istorice bogate creează o experiență captivantă pentru cititori.

📖 Romanul s-a bucurat și de o ecranizare în 2009 oferită de cei de la Columbia Pictures.

aaa

aaa

Îngeri și demoni” este o carte scrisă de autorul Dan Brown, are 576 de pagini, este tipărită la editura Rao și o puteți achiziționa de aici.

Lasă un răspuns