Recenzie „Simbolul pierdut” de Dan Brown #3

„[…] Adevărul are putere. Iar dacă gravităm cu toții în jurul acelorași idei, o facem, poate, fiindcă acele idei sunt adevărate… înscrise adânc în noi înșine. Iar atunci când auzim adevărul, chiar dacă nu-l înţelegem, simțim că el rezonează în interiorul nostru… vibrând odată cu înțelepciunea noastră inconștientă. Poate că adevărul nu-l învățăm, ci ni-l reamintim… îl rememorăm… îl recunoaștem… ca fiind deja înlăuntrul nostru. […]”

aaa

În acest roman, Robert Langdon, renumitul simbolist de la Harvard, se află în Washington, D.C., chemat de dragul său prieten și mentor, Peter Solomon. Totul ia o întorsătură îngrozitoare atunci când Solomon dispare, iar un răufăcător misterios cunoscut sub numele de Mal’akh pornește în căutarea unui secret străvechi ascuns în locurile simbolice de mult uitate ale oraşului.

aaa

Impresii și păreri

👉🏻 Simbolul pierdut” îi poartă pe cititori într-o aventură palpitantă prin lumea societăților secrete, a simbolismului și a misterelor ascunse. Fiind a treia carte din seria Robert Langdon, autorul oferă încă o dată o poveste captivantă plină de indicii criptice, referințe istorice și răsturnări neașteptate.

👉🏻 Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare și documentare, iar acțiunea se concentrează în douăsprezece ore, în care eroul de la Harvard, ne conduce alert și codificat în culisele tainice ale masoneriei.

👉🏻 Povestea combină perfect fapte istorice, mituri și teorii ale conspirației. Cercetările ample ale autorului sunt evidente de-a lungul cărții, Brown adăugând detalii fascinante despre societăți secrete precum francmasonii și lumea enigmatică a Științei Noetice.

👉🏻 Ritmul romanului este alert, cu capitole scurte și situații la limită. Fiecare capitol dezvăluie informații noi, intriga crește treptat, rezultând o experiență de lectură plină de entuziasm.

👉🏻 Aşa cum am mai spus, unul dintre punctele forte ale stilului de scris al autorului este capacitatea sa de a adăuga puzzle-uri și ghicitori complexe în narațiune, iar „Simbolul pierdut” nu face excepție.

👉🏻 Robert Langdon descifrează simboluri și coduri în timp ce încearcă să dezlege misterul din centrul poveștii. Abilitatea autorului de a îmbina elementele istorice, științifice și religioase le permite cititorilor să devină ei înșiși „simboliști amatori” și să încerce să rezolve puzzle-urile alături de protagonist.

👉🏻 Simbolul pierdut” este un thriller, care combină istoria, misterul și aventura într-o narațiune captivantă. Capacitatea autorului de a crea puzzle-uri complicate, cercetarea sa meticuloasă și talentul său de a crea suspans fac din acest roman o lectură plăcută pentru fanii acestui gen.

aaa

„[…] A trăi în lume fără a deveni conștient de înțelesul ei este ca şi când ai rătăci într-o mare bibliotecă fără a atinge nici o carte. […]”

aaa

Lasă un răspuns