Recenzie „Inferno” de Dan Brown #4

„[…] Cele mai întunecate cotloane ale iadului
sunt rezervate pentru cei
care îşi păstrează neutralitatea
în vremuri de criză morală. […]”

aaa

Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezește la miezul nopții într-un spital. Dezorientat și suferind din pricina unei răni la cap, el nu-și amintește nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci și șase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în căptușeala hainei.

Lumea lui Langdon se transformă în haos și se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezență de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de știință sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârșitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic „Infernul” al lui Dante Alighieri.

Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli și Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon și Siennei șansa de a descoperi o rețea de pasaje ascunse și de secrete vechi, dar și o paradigmă științifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunătăți substanțial viaţa de pe pământ, fie pentru a o distruge.

aaa

Impresii și păreri

📖 „Inferno” de Dan Brown este un roman captivant care combină perfect arta, istoria și știința. Fiind a patra carte din seria Robert Langdon a autorului, aceasta urmărește aventurile renumitului profesor de la Harvard, în timp ce va trebui să rezolve un mister complex care amenință să schimbe lumea așa cum o cunoaștem.

📖 Povestea începe cu Robert Langdon trezindu-se într-un spital din Florența, Italia, fără a-și aminti cum a ajuns acolo. În timp ce încearcă să pună cap la cap evenimentele care au dus la amnezia lui, el se trezește într-o cursă contra cronometru pentru a decoda un mesaj criptic ascuns în opera de artă a Infernului lui Dante.

📖 Avem descrieri vii și detaliate ale locațiilor și operelor de artă, pe care autorul le împletește cu iscusință în narațiune. Fie că explorează detaliile complicate ale Divinei Comedii a lui Dante sau se scufundă în simbolismul ascuns din picturile celebre, cartea oferă o privire fascinantă în lumea artei și a literaturii.

📖 Stilul de scriere al autorului este rapid și plin de suspans. Fiecare capitol se termină cu un cliffhanger, lăsând cititorii dornici să descopere următoarea piesă a puzzle-ului.

📖 Cercetarea meticuloasă a lui Dan Brown face din carte o lectură cu un puternic impact. De data aceasta autorul aprofundează subiecte etice din sfera suprapopulării și a potențialelor consecințe ale acesteia.

📖 Personajele din carte sunt bine dezvoltate. Abilitatea intelectuală și ingeniozitatea lui Robert Langdon îl fac un protagonist fascinant.

📖 Acestea fiind spuse, „Inferno” este un thriller captivant, care combină arta, istoria și știința într-o aventură cu mize foarte mari. Dacă sunteți fani cărților anterioare ale autorului, „Inferno” este o lectură obligatorie pentru voi dar și pentru oricine vrea să se bucure de un thriller bun și plin de suspans.

aaa

Lasă un răspuns