Recenzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

„Pentru a ne bucura de viață, nu trebuie să ne mai gândim la ce nu vom reuși să citim, să vedem, să spunem şi să facem şi să începem, în schimb, să ne gândim la cum ne-am putea bucura de lumea pe care o putem cuprinde. Să trăim la nivelul nostru de ființe umane. Să ne concentrăm pe puținele lucruri pe care le putem face, în detrimentul milioanelor de lucruri pe care nu le putem face. […]”

aaa

Cum trăim pe o planetă care ne înnebunește?

Cum rămânem oameni într-o lume tehnologică?

Cum sa fim fericiți când anxietatea ne pândește de peste tot?

Lumea în care trăim se joacă cu mințile noastre.

Stresul și anxietatea sunt la ordinea zilei. O planetă nervoasă și grăbită creează vieți nervoase și grăbite. Suntem conectați unii la alții mai mult decât oricând, dar ne simțim extrem de singuri și ne facem griji pentru tot, de la politică până la greutatea corporală.

După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, Matt Haig s-a gândit mult la impactul pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. În Gânduri de pe o planetă nervoasă vorbește despre fenomene generale ca inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știri și până la obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp.

Matt Haig povestește într-un fel foarte personal ce îl face pe el să se simtă fericit, uman și împlinit în acest secol neliniștit.

aaa

Impresii și păreri

📖 Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig este o carte care analizează provocările vieții în era digitală și oferă sfaturi practice despre cum „să navigăm” în aspectele copleșitoare ale vieții moderne. Bazându-se pe propriile sale experiențe cu anxietatea și depresia, autorul oferă o perspectivă plină de compasiune, care rezonează cu cititorii.

📖 Cartea explorează diverse aspecte ale lumii noastre interconectate, de la bombardarea constantă cu informații până la impactul rețelelor sociale asupra sănătății mintale. Autorul discută despre anxietățile și presiunile care apar din acești factori, evidențiind modurile în care acestea ne pot afecta bunăstarea. El subliniază importanța găsirii echilibrului, a îngrijirii de sine și a stabilirii limitelor pentru a ne păstra sănătatea mentală și emoțională.

📖 Ce este diferit la această carte? Ei bine, capacitatea autorului de a îmbina anecdotele personale cu cercetările științifice și observațiile culturale. Stilul său de scris este unic și accesibil, făcând conceptele complexe uşor de înțeles pentru o gamă largă de cititori.

📖 În timp ce cartea se concentrează în primul rând pe experiențele și sfaturile personale, Haig abordează, de asemenea și probleme sociale mai mari – cum ar fi consumerismul, căutarea perfecțiunii și nevoia de conexiuni semnificative.

📖 În concluzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” este o carte valoroasă și actuală, care oferă o explorare plină de compasiune a provocărilor pe care le ridică lumea modernă. Dacă sunteți în căutarea unor perspective și strategii pentru gestionarea anxietății, menținerea bunăstării mentale și navigarea în complexitățile erei digitale, această carte este o completare utilă la lista voastră de lectură.

aaa

„Să ne dorim… să simțim fiecare moment, să ignorăm ziua de mâine, să ne dezvățăm de toate grijile şi regretele şi de teama provocată de ideea de timp. Să fim în stare să ne plimbăm şi să nu ne gândim decât la plimbare. Să stăm în pat, treji, şi să nu ne facem probleme din cauza somnului. Doar să fim acolo, în fericirea liniară şi dulce, netulburată de griji trecute şi viitoare.”

 

Lasă un răspuns