Recenzie „Surorile Hollow” de Krystal Sutherland

„[…] Și totuși, noi, cele trei fete, ne-am schimbat cel mai mult. Abia dacă recunoșteam copilele cu păr brunet și ochi albaștri care mă priveau. […]”

aaa

Tulburător de fermecătoare. Insuportabil de frumoase. Inexplicabil de periculoase. Faceți cunoștință cu surorile Hollow!

Toată lumea știe că Iris, Vivi și Grey sunt ciudate. De când au dispărut de pe o străduță din Scoția, când erau mici, doar ca să revină peste o lună, fără nicio amintire despre ce li se întâmplase, tot felul de evenimente stranii și sinistre par să le urmărească. Și se schimbă.
Părul le devine alb. Ochii li se înnegresc. Și le este mereu foame.

Zece ani mai târziu, Iris visează la o viață normală în timp ce așteaptă cu nerăbdare să termine liceul – ceva ce surorile ei faimoase și pline de strălucire, care cutreieră lumea, n-au reușit. Dar când Grey dispare fără urmă, lăsând indicii bizare, Iris și Vivi trebuie să o găsească. Și nu sunt singurele care o caută.

Pe măsură ce amintiri urâte și imposibile încep să-și croiască drum la suprafață, surorile Hollow descoperă că nu sunt tocmai ce par a fi și că noaptea este într-adevăr plină de lucruri oribile și întunecate.

aaa

Impresii și păreri

📖 Fiind publicat în 2021 de către autoarea Krystal Sutherland, romanul este un thriller fantasy pentru adolescenți.

📖 Povestea urmărește viaţa celor trei surori HollowIris, Grey și Vivi — care în copilărie au dispărut timp de o lună și s-au întors fără să-și amintească ceea ce li s-a întâmplat. În prezent, acestea sunt renumite pentru frumusețea lor ciudată și trecutul misterios. Când Vivi dispare din nou, Iris și Gray pornesc într-o călătorie pentru a descoperi adevărul despre familia lor și forțele întunecate care le înconjoară.

„[…] Mi s-a spus că am devenit secretoase, după ce s-a întâmplat. Că nu am vorbit decât între noi, luni de-a rândul. Că am refuzat să dormim în camere și chiar în paturi separate. Uneori, în miez de noapte, părinții noștri intrau să vadă ce făceam și ne găseau laolaltă, în pijamale, cu capetele lipite, ca ale unor vrăjitoare aplecate peste ceaun, șușotind.

Ochii ni s-au făcut negri. Părul ni s-a albit. Pielea a început să ne miroasă a lapte și a pământ după ploaie. Ne era foame mereu, dar nu păream să ne îngrășăm. Mâncam și mâncam și mâncam. Mestecam chiar și în somn, scrâșnind din dinții de lapte și uneori mușcându-ne limbile și obrajii. Ne trezeam cu buzele însângerate. […]”

aaa

📖 Povestea este un amestec unic de fantezie, groază și mister, autoarea creând o lectură electrizantă și captivantă.

📖 Stilul de scriere este viu și unic. Autoarea reușește să adauge un sentiment de neliniște și suspans pe tot parcursul poveștii, menținând astfel curiozitatea cititorilor pentru a descoperi secretele ascunse ale celor trei surori Hollow.

📖 Povestea explorează teme precum: identitatea, familia și prețul frumuseții.

📖 Ritmul acțiunii este unul bun. Să spunem că avem un echilibru între secvențe pline de acțiune și momente introspective din carte. De asemenea mi-a plăcut că autoarea crește doza de tensiune și mister treptat de la un capitol la altul.

📖 Personajele sunt bine dezvoltate. Chiar dacă cele trei surori au un trecut sumbru care le leagă, aceasta a avut un impact diferit pentru fiecare dintre ele.

📖 „Surorile Hollow” este o lectură captivantă care îmbină genuri diferite și oferă o poveste palpitantă cu un final care te dă peste cap.

aaa

„[…] – Nu sunt ca voi. Trebuie să înțelegi că voi sunteți diferite. De ce crezi că sunteți atât de frumoase? De flămânde? De capabile să supuneți voințele celor din jurul vostru? Sunteți precum florile morții care cresc peste tot unde călcați voi: superbe la vedere, chiar îmbătătoare, dar dacă te apropii prea mult afli curând că dedesubt coace un lucru putred. Așa este frumusețea în natură, adesea. Un avertisment. O deghizare. Înțelegi? […]”

aaa

Surorile Hollow – Vivi, Grey și Iris

Artist: FlourishingFables

Lasă un răspuns