Recenzie „Darurile noastre ascunse” de Caroline O’Donoghue

„Darurile noastre ascunse” este o poveste captivantă despre adolescenți curajoși și vulnerabili care se confruntă cu amenințări reale și fantastice.

Maeve e o adolescentă care ar face orice ca să aibă parte de atenție. Tocmai de asta, e pedepsită să rămână în școală după ore și să facă ordine într-un dulap vechi, unde găsește un pachet de cărți de Tarot. În curând, începe să le citească în cărți colegelor de clasă, cu rezultate uimitor de precise, iar Maeve savurează din plin noul ei statut de celebritate.

Însă există o colegă de a cărei atenție nu se bucură: Lily O’Callaghan, fosta ei cea mai bună prietenă. Fata pe care Maeve a trădat-o cu un an în urmă. Lily acceptă în sfârșit să i se citească în cărți și alege o carte de Tarot care nici măcar n-ar trebui să existe în pachet, iar după două zile dispare fără urmă.

Măcinată de vinovăție, Maeve vrea să-și găsească prietena. Pentru a reuși, cere ajutorul Fionei, o colegă de clasă, și pe al lui Roe, fratele lui Lily. Cei trei descoperă că sunt înzestrați cu daruri magice, iar acestea se trezesc la viață pe măsură ce grupul dă piept cu forțe supranaturale malefice, în încercarea de-a o aduce pe Lily acasă înainte de a fi prea târziu.

aaa

Primul impact 06/09/2022

Prima dacă când am văzut această carte în librărie, m-a atras foarte mult cum este desenată coperta. La puțin timp am descoperit că are și imagini în interior. Apoi am citit descrierea de pe spate… și atunci mi-am dat seama că această minunăție trebuie să ajungă în biblioteca mea. Acum este cu mine în vacanță! Am să vă mai țin la curent cu progresul și impresiile făcute.

aaa

Update lectură 06/09/2022

Am citit mai mult de jumătate din carte și azi îmi doresc să o termin. E o lectură interesantă, cu elemente magice și abia aștept să vă vorbesc despre ea.

aaa

IMPRESII ȘI PĂRERI 08/09/2022

👉🏼 Romanul „Darurile noastre ascunse” este perfect pentru fanii cărților YA cu magie, vrăjitoare și mult mister.

👉🏼 Mi-a plăcut mult povestea și m-a acaparat până la ultima pagină. Autoarea are un stil frumos de scriere, capitolele sunt relativ scurte și pline de intrigă.

👉🏼 Personajele sunt grozave, profunde și complexe. Nu sunt perfecte, cu atât mai mult deciziile pe care ele le iau nu sunt, dar tocmai amănuntul acesta le umanizează. Astfel, ca cititor poți empatiza cu ele.

👉🏼 Povestea face loc magiei dar și prieteniei. Trio-ul Maeve-Fiona-Roe este fantastic.

BONUS: Am adorat ilustrațiile cărților de Tarot făcute de Stefanie Caponi. Aduc un plus de farmec și mister poveștii.

4/5 ⭐️

aaa

Cartea „Darurile noastre ascunse” este scrisă de Caroline O’Donoghue, are 400 de pagini, este tipărită la editura Epica si o puteti comanda de aici. Din ce am văzut, carte este primul volum din trilogia „Toate darurile noastre ascunse„. Al doilea volum a fost publicat anul acesta și sper că editura Epica să-l traducă cât mai curând, pentru că îmi doresc foarte mult să continui seria.

 

Lasă un răspuns