Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

„Șase cocori stacojii” este un basm cuceritor, pe care nu-l mai poți lăsa din mână, o poveste care îți dă fiori și te încântă în același timp.

Shiori, singura prințesă din Kiata, are un secret. Prin vene îi curge magie, care a fost interzisă în regatul său. De obicei, tânăra se pricepe să își strunească darul, însă, în dimineața logodnei sale, Shiori își pierde controlul.

La început, greșeala ei pare pur și simplu noroc chior, căci împiedică nunta pe care, de altfel, prințesa nu și-a dorit-o niciodată. Amănuntul însă nu îi scapă Raikamei, mama vitrega a lui Shiori.

Vrăjitoare la rândul ei, Raikama o alungă din regat pe tânăra prințesă, iar pe frații acesteia îi transformă în cocori. Mai mult decât atât, o avertizează pe Shiori să nu sufle niciun cuvânt despre asta, căci pentru fiecare sunet care îi va părăsi buzele, unul dintre frații ei va muri.

Singură și fără voce, Shiori pornește în căutarea rudelor ei. Are surpriza să descopere o conspirație întunecată al cărei scop este îndepărtarea de la tron a familiei sale. Tânăra poate îndrepta lucrurile, dar, trebuie să aibă încredere într-o pasăre de hârtie, un dragon incredibil de ager și chiar și în tânărul cu care a luptat atât de mult să nu se mărite. În plus, trebuie să accepte magia la care a fost învățată toată viața să renunțe.

aaa

Primul impact 10/09/2022

Mi-au plăcut foarte mult coperta și descrierea de pe spate. Plus, am auzit numai cuvinte de laudă despre această carte. Abia aștept să vă țin la curent cu progresul lecturii.

aaa

Update lectură 12/09/2022

Așa cum am promis, vin cu un mic update pentru lectura curentă: „Șase cocori stacojii”, scrisă de Elizabeth Lim. Am citit aproape 200 de pagini și pot spune că sunt captivată de poveste. Empatizez foarte mult cu Shiori și frații ei. De asemenea am fost pe loc fermecată de universul creat de Elizabeth Lim.

Cum era de așteptat intriga este foarte bună, iar autoarea știe să presară suspans în fiecare capitol și astfel să te facă să nu lași cartea din mână prea ușor. Cam atât pentru moment.

aaa

IMPRESII ȘI PĂRERI finale 25/09/2022

👉🏼 Mi-au plăcut foarte mult povestirea și decorul magic din această carte. „Șase cocori stacojii” este o lectură obligatorie pentru iubitorii romanelor Fantasy în care se regăsesc elemente folclorice.

👉🏼 Am fost atrasă de personalitatea lui Shiori încă din primele capitole; a fost atât de plăcut să o văd crescând de la o fată naivă și încăpățânată la o eroină puternică și hotărâtă.

👉🏼 Stilul de scriere al autoare este frumos și ușor de urmărit. Fiecare capitol este presărat cu suspans, mister, magie și întorsături de situație.

👉🏼 Seryu și Kiki sunt personajele mele secundare preferate.

👉🏼 Ultimele capitole au fost foarte emoționante, iar finalul atât de neașteptat.

5/5 ⭐️

Cartea „Șase cocori stacojii” este scrisă de Elizabeth Lim, are 512 de pagini, este tipărită la editura Corint Teens și o puteți cumpăra de aici. Recent am aflat că autoarea a scos continuarea cărții. Aceasta se numește: „The Dragon’s Promise” și abia aștept să fie tradusă și la noi.

 

Lasă un răspuns