Recenzie „Asta e povestea noastră” de Ashley Elston

„Ceilalți nu știu ce să creadă despre noi. Ne studiază. Se tem de noi. Vor să fie ca noi. Am luat o decizie când am intrat în povestea asta: să rămânem împreună, să nu lăsăm pe nimeni în cercul nostru, să încercăm să nu arătăm niciun interes față de nimic exterior. […]”

aaa

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat de fapt în acea dimineață la River Point. Cinci tineri au plecat la vânătoare. Doar patru s-au întors. Nici unul nu vrea să spună cine a tras glonțul care l-a ucis pe prietenul lor, Grant.

Kate Marino, elevă în ultimul an de liceu, face practică la birourile procuraturii. Prim-procurorul districtului îi dă șefului ei, domnul Stone, cel mai important caz care a existat în orășelul lor. În ciuda faptului că probele îi incriminează pe cei patru, prim-procurorul face presiuni să fie clasat cazul.

Motivată de scopuri personale pentru a ajuta să se facă dreptate, Kate încearcă să afle care sunt secretele băieților, fără să îl dezvăluie însă pe al ei. Pe măsură ce investighează cazul alături de domnul Stone, pentru tânără devine tot mai limpede că accidentul din dimineața aceea nu a fost o întâmplare și că, dacă nu descoperă adevăratul criminal, viețile mai multor oameni vor fi în pericol, inclusiv a ei.

aaa

Impresii și păreri:

🦌 Asta e povestea noastră” este un roman YA din categoria mister, scris de Ashley Elston. Publicat în 2016, prezintă o poveste intrigantă și plină de suspans.

🦌 Cartea urmărește perspectiva personajului principal, Kate Marino, care se trezește prinsă într-un caz înfiorător de crimă. Cinci băieți merg la vânătoare în pădure, dar doar patru se întorc. Incidentul îl lasă pe unul dintre ei mort, iar cei patru prieteni rămași fac un pact pentru a păstra ascuns adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în acea zi.

🦌 Personajele din carte sunt bine construite. Kate este o fată puternică și hotărâtă, condusă de dorința ei de dreptate și de nevoia de a-și proteja prietenii. De asemenea, este explorată și dinamica dintre cei patru băieți rămași, arătând complexitățile prieteniei și loialității în fața unui secret pe care îl împărtășit.

🦌 Fiecare capitol alternează între perspectiva lui Kate și a unui narator anonim care oferă un punct de vedere asupra evenimentelor care au dus la crimă. Această structură narativă face ca intriga să fie și mai intensă, deoarece cititorii sunt invitați să ghicească identitatea vocii anonime și motivul din spatele crimei.

🦌 Stilul de scris al autoarei este accesibil și captivant, făcând cartea o lectură plăcută.

🦌 În concluzie, „Asta e povestea noastră” este un roman YA, bine conceput, care combină cu succes suspansul, personaje captivante și o intrigă fascinantă.

aaa

Lasă un răspuns