Recenzie „Distanța dintre mine și cireș” de Paola Peretti

„Toți copiii se tem de întuneric. Întunericul este o cameră fără uși și fără ferestre, cu monștri care te prind și te mănâncă în tăcere. Însă mie nu mi-e frică de întuneric: întunericul îl am înăuntru. […]”

aaa

Mafaldei îi place să joace fotbal, să numere stelele pe cerul nopții și să se cațăre în cireșul din curtea școlii. Are aproape zece ani și ştie că, în următoarele luni, îşi va pierde complet vederea. Va reuși oare să-și înfrunte fricile, să învețe să aibă încredere în ceilalți și… în ea însăși?

aaa

Impresii și păreri

🍒 Distanța dintre mine și cireș” de Paola Peretti este un roman emoționant și profund, care va rezona cu cititorii de toate vârstele.

🍒 Povestea urmărește viața Mafaldei, în vârstă de doar nouă ani, care se confruntă cu o provocare care îi schimbă viața. Are o boală degenerativă a ochilor care îi determină deteriorarea treptată a vederii, ducând în cele din urmă la pierderea completă a vederii. Pe măsură ce lumea din jurul ei începe să se estompeze, Mafalda se luptă cu frica și incertitudinea care însoțește starea ei.

🍒 Mi-a plăcut mult faptul că autoarea surprinde vocea, emoțiile și perspectiva Mafaldei, cufundând astfel cititorul în lumea ei mică.

🍒 Romanul se adâncește în călătoria Mafaldei în timp ce ea face față circumstanțelor în schimbare. În ciuda provocărilor cu care se confruntă, spiritul Mafaldei rămâne neschimbat. Este o mică protagonistă curajoasă, care își trage puterea din cireșul din curtea ei – acesta servind ca o reprezentare simbolică a speranței și perseverenței.

🍒 Și prietenia este explorată în această carte. Mafalda formează o legătură strânsă cu Filippo, care o sprijină pe tot parcursul luptei. Prietenia lor este plină de căldură, adăugând profunzime poveștii, reamintind cititorilor de puterea conexiunii și a înțelegerii.

🍒 Narațiunea curge lin, iar stilul de scriere al autoarei este captivant.

🍒 Distanța dintre mine și cireș” este o carte care oferă o călătorie profundă și emoționantă. Prin povestea Mafaldei, autoarea ne amintește de forța spiritului uman și de frumusețea care poate fi găsită chiar și în fața unor provocări care par de nedepășit.

aaa

Imagini extrase din cartea „Distanța dintre mine și cireș

Artist – Carolina Rabei

Lasă un răspuns