Recenzie „Obsesie” de Carola Lovering

„Obsesia a reprezentat dintotdeauna un subiect de interes pentru mine. Cei mai buni artiști, cei mai străluciți inovatori, au fost cu toții conduși de ea. Se află la granița dintre pasiune şi nebunie; instigă creativitatea şi gândirea de geniu, în ciuda întunericului în care stăruie. Obsesia față de cineva sau ceva implică adoptarea unei preocupări singulare, care să reducă lumea întreagă la stadiul de pură nimicnicie.”

2013 – Molly este o tânără în vârstă de douăzeci și trei de ani, care visează să devină scriitoare. Viața ei se schimbă radical atunci când într-o noapte la un concert în East Williamsburg, ea îi întâlnește privirea solistului, Jake Danner. După această întâlnire neașteptată, cei doi se îndrăgostesc rapid și profund, ajungând până în punctul în care Jake scrie un cântec despre Molly și dragostea lor, o baladă care îi aduce succesul și care pune trupa Danner Lane în topuri.

„În momentul în care ochii lui Jake i-au străpuns privirea, Molly a simțit în mod subconștient, într-un cotlon ascuns al inimii, că viaţa ei avea să se schimbe pentru totdeauna.”

2022 – Aproape un deceniu mai târziu, Molly a renunțat la scris, predă yoga și locuiește în Flynn Cove, împreună cu fiica și cu soțul ei – Hunter. Viața lor arată bine, dar Molly se simte tristă și exclusă de celelalte femei din suburbia bogată unde locuiesc. De asemenea Molly și Hunter se luptă cu dificultatea de a avea cel de al doilea copil. Când Sabrina, o nou-venită în oraș, intră în studioul de yoga unde ea predă și după ce îi mărturisește propriile lupte cu infertilitatea, Molly crede că și-a găsit în sfârșit un prieten adevărat de care se poate apropia.

Dar Sabrina are propriile motive pentru a se muta în Flynn Cove și de a se împrieteni cu Molly. Și pe măsură ce secretele Sabrinei sunt dezvăluite încet, legătura ei cu Molly devine mai clară – la fel ca și secretele lui Molly, pe care a muncit din greu să le păstreze ascunse de toți.

Între timp, o nouă versiune a cântecului de succes a lui Jake apare la radio, forțând-o pe Molly să-și confrunte trecutul.

aaa

Impresii și păreri

Obsesie” este un thriller care se bazează pe o poveste dragoste. Este o carte despre cum dragostea poate fi instantanee, necondiționată, copleșitoare, manipulată și pierdută. O dragoste care îți dă aripi, dar care te poate și înnebuni. Și aici intră în joc elementul thriller. Autoarea combină perfect o poveste de dragoste de invidiat cu tensiunea și suspansul unei obsesii periculoase.

Mi-a plăcut atât de mult să citesc această carte, efectiv am fost absorbită în poveste până la ultimele pagini. Am fost încântată de complexitatea personajelor și de modul în care viețile lor s-au împletit. Am putut să vad povestea din mai multe puncte de vedere pe două linii temporale. Abilitatea de a vedea trei perspective diferite ale aceleiași situații arată modul în care cuvintele și acțiunile pot afecta oamenii pe baza percepției lor asupra evenimentelor.

Personajele sunt complexe și scrise cu foarte multă pasiune. Fiecare păstrează secrete și are un trecut pe care vrea să-l uite. În același timp sunt vulnerabile, iar această caracteristică va cântări foarte mult pe parcursul cărții.

Cum ziceam povestea este spusă din trei puncte de vedere – Molly, Jake și Sabrina – dar numai capitolele Sabrinei sunt în narațiune la persoana întâi. Capitolele Sabrinei sunt foarte tensionate, deoarece mintea și gândurile ei sunt îngrijorătoare. Acest sentiment mi-a fost transmis și mie pe tot parcursul cărții, pentru că Sabrina este un personaj foarte imprevizibil și voiam să aflu ce avea de gând să facă în continuare.

Autoarea ne oferă atât de multe în acest roman – o prietenie toxică, multe răsturnări de situații, secrete vechi și bine păstrate – toate învăluite într-o obsesie captivantă. – Ashley Audrain, autoarea bestsellerului New York Times, The Push.

Recomand cu toată încrederea acest thriller plin de dramă, dragoste, gelozie și O B S E S I E !

Citește acest roman dacă:

👉🏻 vrei să citești un thriller de dragoste deosebit de complex
👉🏻 eşti fan al suspansului continuu și al situaților tensionate care te țin cu sufletul la gură
👉🏻 iubești o poveste bună care te va ține lipit de carte până la ultima pagină
👉🏻 te-ai îndrăgostit fulgerător măcar odată
👉🏻 vrei să evadezi din realitate pentru o zi în timp ce devorezi o carte dintr-o suflare

aaa

„Poate că dragostea mea pentru el a fost reală, dar asta nu însemna că trebuia să-mi fie colac de salvare. Era doar un instrument și mai existau altele asemenea.”

aaa

Romanul „Obsesie” este scris de Carola Lovering, are 472 de pagini, este o nouă apariție la editura Niculescu și face parte din colecția  „Rouge”. Mai multe detalii despre cum o puteți achiziționa găsiți aici.

Lasă un răspuns