Recenzie serie „Origami Yoda” de Tom Angleberger

„Iată marea întrebare: Origami Yoda e adevărat? […]Este foarte important pentru mine să-mi dau seama dacă este adevărat. Pentru că trebuie să mă hotărăsc dacă îi urmez sfatul sau nu. Iar dacă iau o decizie proastă, sunt terminat! […]”

Să vă spun sincer, cele două volume din seria Origami Yoda și-au făcut loc la mine în bibliotecă acum mai bine de doi ani. Chiar dacă la început am fost entuziasmată de ele niciodată nu am găsit timpul potrivit să le citesc. Până astăzi când am avut chef să citesc ceva uşor, m-am uitat prin bibliotecă și le-am descoperit ascunse într-un colț.

aaa

📖 Curiosul caz al lui Origami Yoda 📖

Faceți cunoștință cu Dwight, un băiat de clasa a șasea cu totul ieșit din comun. Dwight are o grămadă de obiceiuri ciudate, toate astea fiind jenante, mai ales pentru Tommy, care stă lângă el la cantină în fiecare zi.

Dwight face totuși un lucru grozav: origami. Într-o zi, împăturește un Origami Yoda de pus pe deget și de-atunci lucrurile devin ciudate. Origami Yoda poate să prezică viitorul și să dea sfaturi despre cum să te descurci într-o situație ieșită din comun. Sfaturile sale chiar funcționează și curând majoritatea elevilor din clasa a șasea îl asaltează cu întrebări.

Tommy vrea să afle cum poate fi Origami Yoda deștept, când Dwight însuși pare lipsit de inteligență. Oare Yoda folosește Forța? E crucial pentru Tommy să elucideze misterul înainte să urmeze sfatul lui Yoda în legătură cu ceva EXTREM DE IMPORTANT ce are de-a face cu o fată. Această carte este dosarul de investigații al lui Tommy despre “Curiosul caz al lui Origami Yoda”.

aaa

📖 Darth Paper contraatacă: O carte cu Origami Yoda 📖

A trecut un an de când Dwight a făcut din origami un Yoda de pus pe deget și acesta din urma a început să dea cele mai bune sfaturi elevilor clasei a VI-a. Dar acum la Școala Generală McQuarrie au venit vremuri întunecate. Dwight a fost suspendat și e posibil să fie exmatriculat, ceea ce ar însemna și dispariția lui Origami Yoda.

Mai rău de atât, Darth Paper, o păpușă făcută de Harvey, dușmanul lui Dwight, i-a luat locul lui Yoda. Acesta aruncă cu insulte și cu răutăți în stânga și-n dreapta și ar putea fi responsabil pentru eventuala exmatriculare a lui Dwight. Acum elevii de la McQuarrie încearcă să adune mărturii pentru a-l putea salva pe Dwight. Această carte este dosarul lor.

aaa

📖 Impresii si păreri 📖

👉🏻 Am fost complet captivată de aceste două volume de la început până la sfârșit. Ambele cărți sunt construite astfel încât să arate ca nişte dosare misterioase, totul fiind scris de mâna unor elevi de la școala generală. Povestea dosarelor este însă spusă în principal de personajul pe nume Tommy.

👉🏻 Obținem o mică perspectivă asupra psihicului unui elev de clasa a șasea și a marilor probleme cu care se poate confrunta. Să fii pregătit pentru un test, să afli dacă te place sau nu vreo fată sau cum să nu te faci de rușine în zeci de feluri sunt subiecte care par super complicate pentru cineva la acea vârstă. Totuși aceste probleme sunt abordate cu un umor blând, iar cititorii tineri se pot identifica foarte uşor cu aceste personaje.

👉🏻 Poți să te îndrăgostești de aceste cărți chiar dacă nu eşti fan filmelor Războiul Stelelor. Micul origami Yoda este foarte carismatic, iar felul cum răspândește sfaturi este interesant de creativ.

👉🏻 Capitolele sunt scurte și amuzante, ai o sumedenie de poze, desene și comentarii pe aproape fiecare pagină.

👉🏻 BONUS: Pe lângă că o să aveți parte de două povești distractive, la sfârșitul primei cărți veți avea instrucțiuni pentru a vă împături propriul origami Yoda iar la sfârșitul celei dea doua carte veți găsi un joc și instrucțiuni pentru cum să vă faceți propriul Darth Paper.

 

4/5 ⭐️

 

Curiosul caz al lui origami Yoda” și „Darth Paper contraatacă – o carte cu origami Yoda” sunt scrise de autorul Tom Angleberger, au 160 și respectiv 190 de pagini, sunt tipărite la editura Arthur și le puteți comanda de aici.

aaa

Lasă un răspuns