2022 – Anul meu în cărți și nu numai

O lecție pe care am învăţat-o în acest an a fost să mă bucur pentru fiecare mică reușită. Ei bine asta o să fac și astăzi. Mă bucur pentru cărțile pe care am reușit să le citesc și în acest an! Chiar dacă timpul meu liber a fost limitat, pot spune că am fost destul de inspirată atunci când mi-am ales lecturile. Toate mi-au plăcut foarte mult. Sunt mândră de mine, cum de asemenea sunt mândră și de cărţile alese. Altfel spus în 2022 am citit aproape 12.000 de pagini. Yupiii!!..

aaa

Cea mai scurtă carte vs cea mai lungă carte pe Goodreads

Pierduți în ceața deasă, marele panda și micul dragon adorm sub cerul înstelat. Este primăvară când se trezesc și, în timp ce stau și privesc cum răsare un soare cald, își dau seama că îi așteaptă o altă aventură magnifică… Cei doi buni prieteni pornesc într-o călătorie printre anotimpuri. Și, deși se rătăcesc adesea, asta îi duce la descoperirea multor lucruri frumoase. Împreună, explorează greutățile, dar și fericirea care ne leagă pe noi toți. Ei învață cum să trăiască momentul, cum să facă pace cu nesiguranța și cum să găsească puterea de a depăși obstacolele vieții.

aaa

Cea mai populară carte pe Goodreads

Goodreads spune că cea mai populară carte citită a fost „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. Povestea cucerește sufletele, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în același timp și poveste poetico-filosofică și mit inițiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane precum responsabilitate, legătura între oameni, toleranța și spiritul de aventură. 

Chiar dacă încă nu se bucură de o popularitatea mare pe Goodreads, „Mary Jane” este un roman deosebit. Dacă doriți să vă relaxați într-o după-amiază de toamnă cu o carte bună, este alegerea potrivită. O astfel de aventură va deveni o poveste inedită despre viață, dar și despre dragoste. Veți parcurge o poveste captivantă în timp ce încet, încet veți afla povestea lui Dustin și a lui Mary Jane. Găsiți recenzia completă aici.

aaa

Rating acordat cărților pe Goodreads

Cum am specificat la începutul articolului, pot spune că am citit cărți bune în acest an și asta se reflectă cel mai bine în nivelul mare al rating-ului acordat: 4.2/5. Am avut recomandări foarte bune dar și titluri spontane pe care le-am descoperit din întâmplare în timp ce mă plimbam prin librării sau anticariate.

aaa

Prima recenzie pe Goodreads

Goodreads îmi amintește și că prima recenzie pe care am adăugat-o în 2022 a fost pentru cartea: „Proiectul Hail Mary”, scrisă de autorul Andy Weir. Atunci când descopăr o carte bună, îmi place să o recomand mai departe prietenilor. Ei bine, de data aceasta mi-am dat seama că îmi va fi puțin mai greu să o fac. De ce? Pentru că intriga face deliciul acestei cărți și vreau să o păstrez secretă astfel încât să o descoperiți singuri dacă o să citiți acest roman. Găsiți recenzia completă aici.

aaa

Rezumat al cărților citite în 2021

Acestea sunt cărțile care m-au bucurat și m-au purtat în poveștile lor pe parcursul anului 2022.

aaa

aaa

Titluri pentru cărți

  • Titlul pentru cea mai frumoasă copertă: „Darurile noastre ascunse” vs „Șase cocori stacojii” (nu mă pot decideeee 🤔)
  • Titlul pentru cea mai emoționantă carte: „Distanța dintre mine și cireș” (multe, multe șervețele 🤧)
  • Titlul pentru seria de cărți cu cel mai mult potențial: „Secera” + „Tunetul” (acum aștept și ultimul volum 😏)
  • Titlul pentru „hai să privesc din altă perspectivă lumea”: „Gânduri de pe o planetă nervoasă” 😌
  • Titlul pentru „oare aș putea să trăiesc într-o lume ca asta?”: „Malorie” 😵
  • Titlul pentru „nu e vina mea, adolescenta din mine a vrut asta”: „Furie” – volumul doi din seria „Crave” 🧛🏻‍♀️
  • Titlul pentru cartea de suflet pentru acest an: „Proiectul Hail Mary” 😍

aaa

Colaborări în 2022

Tot în 2022 am avut plăcerea să colaborez pentru prima data cu  autori minunați dar și să îmi continui colaborările din anii anteriori. Astfel am citit cărți foarte bune pe care vi le recomand cu mare drag.

aaa

aaa

Colaborări edituri în 2022

Tot în acest an, am început  o frumoasă colaborare cu editura Niculescu

aaa

Astfel fiind spus, acesta a fost rezumatul parcursului meu literar al anului 2022 și surprizele plăcute în minunatele colaborări pe care le-am desfășurat! Sper să ne auzim în noul an sănătoși și cu forțe proaspete pentru lectură. Pupici și multe îmbrățișări!

Lasă un răspuns