Recenzie „Un altfel de Crăciun” de John Grisham

Luther Krank, contabil de profesie, a decis să nu mai sărbătorească Crăciunul și să economisească toți banii pe care iar putea cheltui în acea perioadă. Folosind scuza că fiica lui, Blair, este în Peru și că nu va petrece vacanța cu ei, Luther își convinge soția să dea la schimb Crăciunul pe o croazieră de 10 zile în Caraibe.

Fără decorat bradul, petreceri, cadouri, invitații, calendare de solidaritate, cine de companie, cumpărături contra cronometru. Amândoi trec la dietă și încep pregătirile pentru excursia de neuitat care va începe pe data de 25 decembrie.

Dar să încerce să evite Crăciunul este mai greu decât și-au închipuit și are consecințe dezastruoase mai ales când vecinii și cunoscuții nu pot înțelege de ce cineva nu și-ar dori pe acoperiș un om de zăpadă uriaș.

Testul final va veni în Ajunul Crăciunului printr-un apel neașteptat.

aaa

📖 Impresii și păreri 📖

👉🏻 O croazieră în Caraibe, intenția de a nu sărbători Crăciunul și presiunea unui întreg cartier … ce idee interesantă pentru o poveste.

👉🏻 Autorul reușește să ne descrie cu mult umor agitația specifică acestui moment al anului, cât şi încercările mai mult sau mai puțin reușite ale nonconformistului cuplu de a scăpa de asalturile cunoscuților şi, în special, ale vecinilor.

👉🏻 Lectura este ușoară și plăcută, capitolele sunt scurte și pline de umor. Avem situații la limită, comice și bizare, personaje simpatice pe care ajungi să le îndrăgești repede și multe întorsături de situație.

👉🏻 Un roman care abordează cu umor teme precum consumismul, solidaritatea, comunitatea, șantajul, tradițiile și familia.

👉🏻 Cartea are și o adaptare cinematografică: „Crăciunul cu familia Krank” realizat în anul 2004.

aaa

3/5 ⭐️

aaa

Cartea „Un altfel de Crăciun” este scrisă de John Grisham, are 240 de pagini, este tipărită la editura Rao în format pocketbook și o puteți achiziționa de aici.

Lasă un răspuns