Recenzie „Ucigașul din port” de Christoph Elbern

1904. Hamburg mai are puțin și dă în clocot. În port, mai mulți bărbați sunt găsiți morți și marcați cu un semn ciudat în frunte. Deoarece se pare că una dintre victime a avut holeră, a fost chemat tânărul bacteriolog Carl-Jakob Melcher.

A trecut puțin timp de la ultima epidemie de holeră și alegerile pentru consiliul orașului nu sunt departe. Suspiciunile de holeră dispar, însă odată cu ele se înmulțesc victimele.

Carl-Jakob Melcher și prietenul său polițist Martin Bucher îl caută pe făptuitor printre negustorii bogați, escroci și anarhiști. Ceea ce descoperă însă întrece orice așteptare.

aaa

📖 Impresii și păreri:

👉🏻 Această carte este un amestec neobișnuit de istorie, morală, dragoste și crime.

👉🏻 Cu o poveste interesantă și bine structurată, acest roman oferă perspective profunde despre Hamburgul de la începutul secolului al XX-lea.

👉🏻 Cu un stil captivant de scriere și câteva răsturnări de situație, autorul conduce cititorul într-o perioadă mai puţin cunoscută. Paginile respiră cu adevărat culoarea și intensitatea orașului Hamburg.

👉🏻 În același timp, cititorul poate învăța multe despre societatea de atunci, despre îngâmfarea și gândirea rasistă a clasei superioare precum și despre viața simplă a oamenilor care s-au zbătut pentru a supraviețui.

👉🏻 Întreaga poveste este purtată de protagoniști bine desenați. Trăim evenimentele tulburi aproape exclusiv prin ochii personajului principal Carl-Jacob.

👉🏻 Acesta este un tânăr bacteriolog care este prieten cu polițistul Martin Bucher și locuiește în vila familiei Knudsen. Melcher încă își caută locul în lume și uneori pare destul de naiv. Chiar după apariția primelor victime, CJ este implicat în investigațiile politiei alături de prietenul său Bucher.

aaa

📖 Totuși …

👉🏻 Mi-as fi dorit ca acțiunea să fie puţin mai alertă.

👉🏻 Chiar dacă viaţa privată a personajului principal joacă un rol important în poveste, aș fi preferat să nu ocupe aşa mult spațiu în carte.

aaa

📖 Acestea fiind spuse …

Daca vă plac romanele polițiste istorice cu anchetatori neobișnuiți care sunt pe urmele unui criminal în serie, aceasta este cartea potrivită.

aaa

aaa

Romanul „Ucigașul din port” este scris de Christoph Elbern, are 352 de pagini, este o nouă apariție la editura Niculescu și face parte din colecția  „Noir”. Mai multe detalii despre cum o puteți achiziționa găsiți aici.

 

 

Lasă un răspuns