Recenzie „Imagini ascunse” de Jason Rekulak

Mallory Quinn, abia ieșită dintr-un centru de dezintoxicare, se angajează ca babysitter pentru a avea grijă de Teddy, puștiul de cinci anișori al cuplului Ted și Caroline Maxwell. Tânăra descoperă că-i place nespus de mult noua ei slujbă, care-i oferă stabilitatea de care are atâta nevoie. În plus, ajunge să țină cu adevărat la băiețelul dulce și timid, care nu pleacă nicăieri fără creionul și caietul lui de schițe.

Desenele lui sunt, la început, la fel ca ale oricărui alt puști: copăcei, iepurași și balonașe. Dar, într-o bună zi, copilul mâzgălește ceva cu totul neașteptat: un bărbat care târăște în pădure cadavrul unei femei.

Încet, încet, imaginile pe care le așterne pe hârtie devin tot mai sinistre, iar personajele sale – din ce în ce mai pline de viață. Mallory ajunge să se întrebe dacă nu cumva sunt reprezentările unei crime sau dovada influenței unei forțe malefice supranaturale. Și, deși știe că totul s-ar putea să pară o nebunie, e hotărâtă să descifreze misterul imaginilor ascunse și să îl salveze pe Teddy.

aaa

Impresii și păreri

👉🏻 „Imagini ascunse” este prima carte citită în luna martie și pot spune că am făcut o alegere foarte bună. Am început să o citesc într-o dimineață și nu am putut să o las din mână până nu am ajuns la ultima pagină.

👉🏻 După ce am văzut coperta și citit descrierea, îmi făcusem o idee în cap despre ce ar putea fi vorba. Dar ghiciți ce? Nu m-am apropiat nici pe jumătate .. dar asta nu m-a deranjat pentru că astfel am putut să mă las surprinsă de fiecare dezvăluire incredibilă. Cum îți dai seama că o carte este scrisă bine? Atunci când eşti absorbit de poveste și deja începi să ai aceleași senzații ca personajul principal (frică, un pic de anxietate, tensiune etc).

👉🏻 Limbajul folosit de autor este simplu, povestea te captivează încă din primele pagini, întorsăturile de situație nu încetează să te surprindă, iar imaginile din carte sunt grozave!

👉🏻 Nu mai vorbim de final, pentru că acolo sunt cele mai multe dezvăluiri care te dau puţin peste cap!

aaa

Personaje

👉🏻 Această carte este o combinație grozavă de thriller, mister cu o mică tușă horror. Mi-a plăcut cum autorul a ales să realizeze personajele, le-am simţit foarte reale.

👉🏻 Mallory este un personaj de care te îndrăgostești în ciuda defectelor ei. Proaspăt ieșită din dezintoxicare, este hotărâtă să-și mențină viața pe drumul cel bun. Este dulce și bine intenționată, dar nu poate lua deciziile corecte tot timpul.

👉🏻 Teddy este un băiețel de 5 ani blând și dulce. Refuză să se joace cu alți băieți și în schimb îi place să se joace singur și să deseneze. Dar pe măsură ce zilele trec, desenele lui Teddy devin întunecate. Oare unde a văzut el acele lucrurile atât de violente pe care le desenează?

aaa

Imaginile din carte

👉🏻 Îmi place că în această carte au fost incluse și poze cu opera de artă a lui Teddy. Aceste imagini măresc nivelul de intensitate al poveștii și îți pot da pe alocuri puțini fiori pe șira spinării. La început sunt aşa de drăguțe și normale, ca mai apoi să înceapă să aibă ceva greșit în ele. Imaginile nu sunt duse la un horror extrem, scopul lor este de a intensifica povestea.

👉🏻 După cum am spus, cartea conține niște desene/imagini uimitoare, care ridică cu adevărat nivelul de experiență pe care îl trăiești citind această poveste. Din această cauză, nu este o poveste pe care aș recomanda să o ascultați audiobook, din cauza că o să pierdeți booster-ul pe care îl pot oferi desenele.

aaa

Acestea fiind spuse „Imagini ascunse” este cu adevărat o carte captivantă cu o poveste intensă, de care să-ți aduci aminte. A apărut la editura Nemira, are 400 de pagini și dacă vreți mai multe detalii despre cum o puteți achiziționa, găsiți aici.

 

Lasă un răspuns