Recenzie „Fiica Întunericului” de Katharine și Elizabeth Corr

„Cântă, o, muză, …
un cântec al Îngerului Morții …
și al fecioarei …”

aaa
Deina este captivă. Fiind unul dintre Despărțitorii de Suflete care îl slujesc pe zeul Hades pe Pământ, viitorul ei este legat de sarcina de a-i conduce pe cei care se sting de pe tărâmul muritorilor în Lumea de Dincolo – asta dacă nu cumva reușește să câștige sau să fure suficient timp pentru a scăpa mai iute de sclavia în care se zbate.

Apoi vine vestea cea mare: regele-tiran Orfeu oferă atât avere, cât și libertate oricui i-o poate aduce înapoi pe soția sa moartă, Euridice, din Lumea de Dincolo. Deina hotărăște să profite de această șansă, dar, pentru a câștiga, trebuie să facă o alianță nu tocmai comodă cu un grup de colegi Despărțitori pe care nici nu îi place și în care nici nu are încredere.

Astfel începe călătoria lor plină de primejdii pe tărâmul lui Hades. Deina nu scapă din ochi premiul mult râvnit – libertatea, dar oare ce sacrificii va trebui să facă pentru a-l căpăta?

aaa

📖 Impresii și păreri 📖

👉🏻 În această carte, mitul întâlnește magia, misterul, trădarea și speranța.

👉🏻 „Fiica Întunericului” este un roman fantasy inspirat din Grecia Antică, mai exact o reinterpretare a „Mitului lui Orfeu„.

👉🏻 Lectura a fost captivantă, cu un ritm foarte bun și rapid și cu situații la limită în fiecare capitol.

👉🏻 Reprezentarea „Lumii de Dincolo” a fost fascinantă, surprinzând atât natura incertă și schimbătoare a tărâmului, cât și potențialul de consecințe terifiante pentru oricine îl vizitează.

👉🏻 Mi-au plăcut diferitele provocări cu care grupul s-a confruntat pe tărâmul lui Hades și cum a trebuit să folosească diferite metode și abilități pentru a le depăși.

👉🏻 Cum am spus si mai sus, cartea este o reinterpretare a Mitului lui Orfeu. Katharine și Elizabeth Corr au creat o lume bine înrădăcinată în mitologia greacă dar povestea rămâne unică prin tușa personală adusă de către autoare.

👉🏻 Orfeu Tiranul este un personaj înfricoșător și de rău augur. Este învăluit în mister încă de la început, iar puterea radiază prin el la propriu. Grupul adunat pentru a merge în expediție este cu adevărat interesant, fiecare personaj fiind diferit și având calități unice.

👉🏻 Încrederea dintre personaje este pusă la încercare continuu pentru că fiecare îşi dorește libertatea cu orice preț, iar ca cititor nu eşti niciodată foarte sigur pe cine să consideri un personaj cu intenții rele.

aaa

aaa

Acestea fiind spuse, să zicem că avem toate elementele unei aventuri fantasy.

Fiica Întunericului” este scrisa de autoarele Katharine și Elizabeth Corr, are 448 de pagini, a apărut la editura Corint Teens și o puteți comanda de aici.

aaa

P.S. Am un personaj misterios care apare în carte și pe care îl îndrăgesc mult, dar de care nu vreau să vă vorbesc, doar așa să vă fac puţin curioși … să-l numim: Nat. 😏

aaa

Lasă un răspuns