Recenzie „Un strop de întuneric” de Scarlett St. Clair #1

„Grădina este mângâierea mea. E singura făptură vie din locul ăsta cumplit – din pustietatea asta întunecată. Mireasma trandafirilor e dulce. Mirosul florilor sălbatice e amărui. Stelele strălucesc cu putere. În adâncul minții mă minunez de cum poate isca o asemenea iluzie. […] Pe cât de repede devin uluită, pe-atât de repede pufnesc cu dispreț. Desigur că poate tulbura aerul şi găuri întunericul parcă înțepându-l cu acul ca să pătrundă lumina – doar e zeu …

Şi temnicerul meu. […]”

aaa

Persefona este Zeița Primăverii, însă numai cu numele. Adevărul este că, atunci când era doar o copilă, florile se ofileau sub atingerea ei. După ce se mută în Noua Atenă, Persefona speră să poată duce o viață modestă, deghizată într-o jurnalistă muritoare.

Hades, Zeul Morții, și-a clădit în lumea oamenilor un adevărat imperiu al jocurilor de noroc, pe care se zvonește că nimeni nu le poate câștiga.

După o întâlnire întâmplătoare cu Hades, Persefona se trezește prinsă într-un contract imposibil cu Zeul Morții: fie reușește să creeze viață în Lumea de Jos, fie își va pierde libertatea pe vecie.

Totuși, acest pariu face mai mult decât să dezvăluie eșecul Persefonei ca zeiță. În timp ce aceasta se străduiește să își recapete libertatea, dragostea ei pentru Zeul Morții devine din ce în ce mai puternică – și, din nefericire, e imposibilă.

aaa

Impresii și păreri

⚜️ „Un strop de întuneric” de Scarlett St. Clair este o reinterpretare captivantă și modernă a poveștii dintre Hades și Persefona. Cu amestecul său de romantism și fantezie, cartea oferă o nouă readaptare a unei mit îndrăgit.

⚜️ Povestea o urmărește pe Persefona, o tânără zeiță care se trezește prinsă într-un contract imposibil cu Zeul Morții, stăpânul tulburător al Lumii de Jos: fie reușește să creeze viață în Lumea de Jos, fie își va pierde libertatea pe vecie.

⚜️ Personajele principale sunt bine dezvoltate. Avem o Persefona care-și dorește aventură și pasiune mai mult decât orice pe lume. Aceasta îşi dorește cu disperare să fie bună la ceva și sfidează regulile tradiționale. De asemenea avem un Hades la fel de disperat după pasiune și extrem de sătul de singurătate. Acesta este un personaj complex și conflictual, prins între responsabilitățile sale și sentimentele tot mai mari pentru Zeița Primăverii.

⚜️ Construirea lumii din carte este vie și captivantă. Autoarea aduce mitologia greacă la viață, creând o bogată tapiserie de zei, zeițe și creaturi mitice. De la grădinile luxuriante din Noua Atenă până la adâncurile întunecate ale Lumii de Jos, fiecare decor este foarte frumos descris.

⚜️ Tema centrală a poveștii este relaţia dintre Persefona și Hades, interacțiunile lor fiind pline de tensiune și pasiune.

aaa

„[…] Ceva se schimbă în aer. El e prin apropiere. Am învățat să-l simt. Stăpânul Morții nu e rece. E ca o văpaie, ca o vatră în miezul iernii. Mă înfior în timp ce mă învăluie în umbra şi mirosul lui. Miroase a pin – a acasă.

Îmi strâng rochia cu degetele.

E tot ce urăsc şi tot ce-mi doresc mai mult. […]”

aaa

⚜️ Stilul de scriere este captivant și accesibil, dând posibilitate cititorilor să se conecteze cu personajele și să se cufunde în poveste.

⚜️ Poate un mic defect al cărții pe care aș putea să-l expun este ritmul ei pe alocuri – uneori, povestea pare puțin cam lentă (dar acest lucru nu diminuează plăcerea lecturii).

⚜️ „Un strop de întuneric” este o lectură captivantă și plăcută pentru fanii mitologiei, romantismului și fanteziei. Dacă sunteți în căutarea unei abordări moderne, uşor de citit și pline de senzualitate a mitologiei grecești, atunci, cu siguranță, aceasta este cartea potrivită.

aaa

Hades x Persephone 

Artist: Lauilustra

Lasă un răspuns