Recenzie „Heartless” de Marissa Meyer

„[…] Dar speranța, a spus el, este, până la urmă, modul în care imposibilul poate deveni posibil. […]”

aaa

Cu mult înainte ca Alice să cadă într-o gaură de iepure…
Și înainte ca trandafirii să fie vopsiți în roșu…
Regina de Cupă a fost doar o fată îndrăgostită pentru prima oară.

Catherine Pinkerton are o singură dorință: să deschidă cea mai minunată patiserie din Regatul Cupelor. Dar, potrivit mamei sale, un astfel de vis este de neconceput pentru tânăra care ar putea fi următoarea regină.

Lucrurile se complică atunci când Catherine îl întâlnește pe Jest, chipeșul și misteriosul joker de la curte, care îi face inima să bată mai tare cu o singură privire. Cu riscul de a-l ofensa pe Regele de Cupă și de a-și mânia părinții, Cath este hotărâtă să-și schimbe destinul și să-și asculte inima.

Însă într-un tărâm care abundă în magie, nebunie și monștri, soarta are alte planuri…

aaa

Impresii și păreri

👉🏻 „Heartless sau Povestea nespusă a Reginei de Cupă” de Marissa Meyer este un roman fantasy, care servește drept prequel pentru povestea clasică „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” scrisă de Lewis Carroll.

👉🏻 Amplasată în lumea capricioasă și fantastică din Țara Minunilor, cartea explorează transformarea lui Catherine Pinkerton de la o tânără cu vise mărețe la conducătorul notoriu și nemilos de care toți am auzit.

👉🏻 Stilul de scriere al autoarei este captivant și curge lin, făcând cartea o lectură ușoară și plăcută. Intriga este bine ritmată, împletind elemente de romantism, mister și fantezie. Romanul analizează presiunile și așteptările impuse lui Catherine de către părinți și societate, explorând sacrificiile și alegerile pe care trebuie să le facă pe parcurs.

👉🏻 Călătoria lui Catherine de la o fată inocentă și ambițioasă, care dorește să-și urmeze visul la înfricoșătoarea Regină a Inimilor este descrisă cu profunzime și emoție.

👉🏻 Personajele secundare, cum ar fi Jest, jokerul curții și Hatta, Pălărierul Nebun, aduc complexitate relațiilor din narațiune.

aaa

„[…] – Sunt joker, domniță, ceea ce este și mai bine.
– Cum este un joker mai bun decât un doctor?
– N-ai auzit niciodată că râsul este cel mai bun medicament? […]”

aaa

👉🏻 Povestea prezintă întorsături neașteptate care adaugă emoție și suspans. În plus, adăugarea de elemente și referințe din opera originală a lui Carroll poate aduce un sentiment de nostalgie pentru fanii cărților „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor”.

👉🏻 „Heartless” este un roman captivant și plăcut, care combină cu succes romantismul, fantezia și misterul, oferind în același timp o perspectivă nouă asupra Reginei Inimilor.

aaa

P.S. Sfârșitul a fost H E A R T L E S S.

aaa

aaa

Jest x Cath – Heartless

Artist: @arisinferi

Lasă un răspuns