Recenzie „Un prieten de încredere” de Dorin Nicolae Bîrsan

Viața de frontieră era un gen de viață cu care te obișnuiai mai greu dacă proveneai din est. Însă îndată ce îți intră în sânge, nu mai erai niciodată altul. Briza răcoroasă a vântului și foșnăitul ierbii, orizontul larg, nechezatul cailor, cântecul păsărilor, tihna serilor și scârțâitul scaunului cu spătar atunci când te legănai în el privind apusul gândindu-te la ziua ce abia a trecut. Acestea sunt toate lucruri care te fac alt om. Îmi este cu neputință să îmi închipui că va exista vreodată o lume fără aceste lucruri. Eu unul, Shane Davis, sper că ele vor dăinui secole la rândul fără a fi uitate de oameni. Atunci când aceste lucruri nu vor mai fi, atunci va fi momentul în care și zilele oamenilor vor apune.

Buffalo Valley. Un oraș care nu avea mai mult de 300 de locuitori și cam un număr dublu de cai. Situat aproape de frontieră, era unul din acele locuri care își propunea să încolțească și să devină un orășel prosper într-un ținut care fusese neumblat înainte.

Întors din orașul Big Timber, unde plecase să cumpere câțiva cai de lucru, Shane Davis află că prietenul său din copilărie, șeriful Tom Timberly este dat dispărut. Acesta urma să patruleze la nord de oraș, ceea ce nu era un lucru surprinzător, pentru că Tom mai plecase în astfel de plimbări. Însă de data aceasta nu se mai întorsese de aproape două zile.

Șeriful era un om bun, cinstit și mereu atent. Cei doi se cunoșteau din copilărie și timp de treizeci și unu de ani au fost la nevoie unul lângă altul. Unde ar putea fi Tom? Shane spera din tot sufletul că nimic rău nu s-a abătut asupra prietenului său.

Shane este indecis, nu știe ce să facă. Vremea de afară nu era prielnică, ploaia nu contenea să se oprească, iar noaptea deja se lăsa întunecând și mai tare cerul cenușiu. Era un gest iresponsabil să dea frâu impulsului de a pleca acum, nu era vreme de umblat. Mai ales că un cal aflat afară pe traseu, deja agitat din cauza vremii se putea speria imediat de tunete.

Însă Shane îl cunoștea pe Tom , trebuie să poarte în suflet speranța că el avea să fie bine și că se adăpostește pe undeva. Deși prezența cailor din grajd îl linișteau, grija pentru Tom era acolo la fel de apăsătoare că înainte. Totuși cine știe unde era și probabil avea nevoie de ajutorul lui.

[…] – Jane, sunt îngrijorat și eu. Nu este felul lui Tom să lipsească așa de mult. Dacă nimeni nu a pornit să îl caute, și dacă mai așteptăm mult, orice urme ar fi la nord de oraș, ar putea să dispară. Ploaia le-ar spăla că și cum nu ar fi fost niciodată acolo. […]

Soția lui Shane, era o femeie extraordinară care avea o intuiție și o inteligență cu care puține femei se puteau mândri. Cum în marea majoritate a timpului ghicea ce era în mintea soțului ei, din senin, aceasta îl întrebă: Când te-ai hotărât să pleci după Tom?

Astfel pornim într-o aventură alături de Shane în căutarea camaradului său. Vom asista la situații limită unde protagonistul este nevoit să ia decizii care îi salvează viața.

Într-un ținut sălbatic și plin de primejdii fiecare minut contează. Va reuși Shane să îl găsească la timp pe Tom?

Mi-a plăcut cartea și povestea în sine, a fost o lectură relaxantă care m-a ținut și în suspans pe alocuri. Îmi place cum scrie autorul și de fiecare dată sunt curioasă ce aventuri a mai pregătit. Niciodată nu mă dezamăgește!

Cartea este predestinată celor care preferă aventurile ce conțin elemente de suspans, dar și tuturor celor care își doresc să citească despre o viață trăită sub cerul liber. Cum a spus și autorul, cred că cititorii care iubesc natura și animalele se vor regăsi printre paginile cărții.

„Un prieten de încredere” este tipărită în format pocket book de către editura Hoffman și are 122 de pagini. O puteți comanda de pe Emag, de aici.

 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns